Vi måste vara på rätt väg Wynee…

Det har som sagt varit en rätt jobbig dag idag, med veterinärbesök och lite allmän vardagsstress. Amy var otroligt duktig hos veterinären, lugn och fin. Hon är verkligen en hund som finner sig i alla situationer, vilket är oerhört skönt.

Wynees skällande är någonting jag jobbar med stenhårt och har gjort sedan vi tog hem henne för ca två månader sedan. Och jag ska erkänna det; jag är inte van vid skällande hundar helt enkelt. Inte som egen hund i alla fall. Både Amy och Dia är ju tysta som möss. Jag vet ju i teorin ungefär hur jag ska träna bort det här skällandet, MEN, jag har ingen erfarenhet av hur lång tid sånt tar och hur optimistisk man ska vara.

Wynee skäller när hon blir glad och uppspelt, samt vid hundmöten. Aldrig annars. Hon vaktar inte och skäller inte för att få uppmärksamhet. Så i grunden handlar det ju om att få ner hennes stressnivå. Och se till att hon är ordentligt aktiverad. Men inte överstimulerad. Men jag kör mycket med att när hon börjar skälla för att vi ska gå ut, ja då går jag tillbaka in i köket och visar tydligt att vi inte kommer att gå ut så länge hon skäller. När hon tystnar går jag tillbaka till hallen och hon får beröm. Så håller vi på. Och det har ju blivit mycket bättre sedan hon kom, det måste jag erkänna. Men ibland blir man ju bara less och irriterad. Istället för att hålla på och tjata på henne har jag lärt in kommandot tyst. Nu kan hon det. Hon får godis när hon tystnar och jag blir full i skratt när jag ser henne sitta och verkligen anstränga sig järnet för att vara tyst och få den där godbiten. Så jag varvar lite; ignorera och säga tyst. Uppenbarligen måste jag vara på rätt väg eftersom det hela tiden blir bättre.

IMG_0196 (2) (1024x686)

3 reaktioner till “Vi måste vara på rätt väg Wynee…

  1. Låter som om du jobbar bra iaf, och att det såklart är supersvårt för henne att inte skälla. Det är väl det som fallet sig mest naturligt när hon är i den sinnesstämningen. Men fortsätt kämpa ❤

    Och supersnyggt blev det här ju! Och blev också påmind över att jag måste lägga till och ta bort länkar i sidomenyn. Dig har jag ju följt hur länge som helst och inte lagt till, och är likadant med ett par andra 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s