Det går undan!

Här kommer lite mobilbilder från dragträningen idag. Jag körde först med Amy ensam, och sedan hämtade jag Dia. Så här i början kör jag så att Amy går först med den längsta linan, medan jag har spänt Dia med en kortare lina. Detta för att Dia är väldigt osjälvständig fortfarande, och behöver stöd av Amy. Jag testar även att köra med endast Dia, och det fungerar bra om Amy springer bredvid.

Hur som helst så gör Dia framsteg. Hon är inte längre rädd för cykeln, hon har förstått att det inte är tillåtet att busa med Amy eller att plötsligt hoppa ner i diket 🙂 Jag har ju övat mycket genom att jogga bakom henne. Hon jobbar på riktigt bra och det verkar också som att hon börjar tycka att det är riktigt roligt.

DSC_1664 (2)DSC_1674 (2) (768x1024)DSC_1669 (2) (768x1024)DSC_1671 (2) (768x1024)

 

5 reaktioner till “Det går undan!

 1. Gud vad fina hundar du har! Speciellt fascinerad av din tjeckoslovakiska varghund, hur är dom att leva med jämfört med din aussie tex?
  Och vad kul att ni kör drag! Tävlar ni med?

  Gilla

  1. Tack så mycket! varghunden och aussien är som natt och dag, hehe. Min varghund, Dia, fyller två år i januari och är fortfarande mycket ”unghund”. Hon gillar inte att lämnas ensam hemma längre stunder, men det går hyfsat om de andra två är med. Vi har inrett ett specialrum de får vara i, annars tuggar hon sönder allt… så det är lite pyssel. Hon är lättlärd, men samtidigt envis och självständig, så man måste hela tiden ligga steget före och vara tillräckligt intressant, annars tröttnar hon. Men hon är lugn inomhus faktiskt, och supermysig, älskar att gosa! Tyvärr är hon rätt skygg och har varit sedan hon var valp, så det har vi jobbat mycket med. Hon är mer skygg än vad rasen egentligen ska vara. De kan vara reserverade men ska inte vara skygga. Men det går verkligen åt rätt håll! Aussien är ju helt annorlunda, samarbetsvillig, tröttnar aldrig och lättsam i vardagen 🙂 men det är det som är kul också, att de är så olika.
   Vi tävlar inte i drag utan kör på hobbynivå. Håller på att lära upp Dia, vilket har gått lite hit och dit, men nu är vi på rätt väg! 🙂

   Gilla

   1. Men vad kul att ni ser att det är på väg åt rätt håll iaf, då ger man inte upp 😉
    Tycker det är spännande med lite nya ovanliga raser! Här kommer det ju (förhoppningsvis) dimpa ner en lite ovanligare ras också till våren om allt går enligt planen 😉
    Och måste även säga superfina bilder på hemsidan och på konstbloggen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s