Om att hålla fast vid sin egen övertygelse

Godmorgon från ett frostigt Rosenberg. Jag går upp tidigt, gör en kopp te, tänder ett ljus och sätter mig vid datorn. Det är som att samla ihop sig inför dagens utmaningar.

På sista tiden, ja en ganska lång tid faktiskt, har jag hamnat i något slags tvivel över mina egna övertygelser. Blir lätt så när man hela tiden blir överbevisad. Nej, det blev inte som jag hade trott. Jag har en stark inre övertygelse om vad jag vill. Jag skapar delmål för att nå fram dit. Men ibland hamnar man ju i situationer som man vill ta sig ur, för det blev inte så bra som man hade trott.

Där är jag nu. Det är lätt att man fastnar i tvivel. Det handlar om vad man ska göra här i livet. Jag trodde att det här jobbet som jag har verkligen skulle ge mig det jag söker, men det blev inte så. Det fattas någonting, och har egentligen gjort det i hela mitt liv, sedan jag och tvillingsyster var tvungna att börja leva separata liv.

Men det gäller att hålla fast vid din inre övertygelse. För egentligen vet jag vad jag vill, och även om andra tvivlar så är det jag som känner mig själv bäst. Jag behöver någonting eget, någonting som är mitt, där jag känner mig som hemma. Jag är tydligen inte skapt för det här –gå till jobbet 8 till 5 och göra som chefen säger. Det är detta de stora besluten handlar om. Att våga ta det där steget ut.

IMG_0729 (2) (1024x683)IMG_0738 (2) (1024x683)

En tanke på “Om att hålla fast vid sin egen övertygelse

  1. Det är alltid svårt när man ska ta ett steg utanför komfortzonen. Jag hoppas att du kommer våga ta det steget 🙂 Oftast ångrar man om man inte gör det. Lita på din magkänsla, inte på alla motbevis 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s