Älsklingar

Min nya kamera befinner sig i någon form av transport någonstans i Sverige, på väg till mig. Jag längtar!

I dag har det varit en dag som präglats av blandade känslor. Förmiddagspromenaden var hemsk, på grund av att vi såg grannen med sina två hundar, väldigt långt bort, men Dia reagerade ändå. Så vi fick gå en lång omväg. Jobbade stenhårt för att i alla fall få Amy och Wynees fokus, och de betedde sig väldigt bra. Men Dia, lilla tjejen, hon är helt i sin egen värld.

Jag har pratat mycket med en annan ägare av en CsV ( tjeckoslovakisk varghund ). Jag har förstått att det är vanligt inom rasen att vara besvärlig vid hundmöten, och dominant mot andra hundar. Så det är liksom något man lite får acceptera; det är en speciell hundras. Och det har jag inga problem med, utan problemet har mest varit att hon är så otroligt stark att det ibland är svårt att ha kontroll. Funderar faktiskt på att träna med nosgrimma, bara för att lättare ha kontroll och kunna träna på ett bra sätt utan att allt blir kaos. Och framför allt ska jag gå separat med henne ett tag framöver.

Ikväll har vi varit på sambons sons skola då det var luciafirande där.  Dia lämnade vi i bilen och tog med Amy och Wynee. Båda är ju duktiga bland mycket folk, men Wynee är ju ibland lite skällig, även om det har blivit bättre. Så när barnen skulle sjunga fick hon också sitta i bilen en stund.

Det slår mig också hur lätt Amy är i vardagen egentligen, bortsett från att hon drar lite i kopplet. Hon är lugn bland folk och barn, hon satt där tyst och fann sig i situationen. Hon är faktiskt på många sätt den lättaste av dem.

Älsklingar, ni har ju era egenheter, men en massa fördelar. Och ni gör mig så glad!

Får bli lite gamla bilder i väntan på nya kameran.

IMG_0164 (2) (1024x683)eIMG_0297 (2) (1024x683)IMG_0562 (2) (1024x683)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s