Den där känslan

Jag åkte till hundmässan igår med en liten uppgift åt mig själv; att inte tänka så mycket, utan bara känna. Att bara lyssna till det inre; vad är det jag vill? Jag vill så mycket att det ibland är svårt att sortera. Vill man för mycket kan resultatet bli passivitet istället för aktivitet.

Så jag åkte dit och gick runt och njöt. Och bara lät mig föras med. Och jag åkte hem med en stark övertygelse. Inte vad meningen med livet är, men ETT svar på vad jag vill. Jag har ju faktiskt velat lite fram och tillbaka; vad är rätt ras för mig? Vad vill jag med hundarna? Vilken typ av aktivitet passar mig? Jag har ju mina fem-i-topp-raser. Utan inbördes ordning så är det ju tjeckoslovakisk varghund, alaskan malamute, siberian husky, vit herdehund och australian shepherd. De sticker ut och lockar på ett sätt som inga andra raser gör. Jag har ju tre av dem (även om Amy inte är renrasig så är hennes sätt till 99% husky).

Men det var en känsla som faktiskt var starkare än de andra; känslan jag får av CsV. Och det förvånade mig själv också. Jag drabbades faktiskt av en riktigt stark ”måste-ha-en-till”-känsla. Och varför? Livet med Dia är långt ifrån okomplicerat. Det ÄR en speciell hundras. CsV är envisa och självständiga hundar, kan ha mycket jaktinstinkt och kan vara reserverade mot främlingar. MEN på samma sätt otroligt lojala och skapar ett starkt band till hela familjen, starkare än någon annan hund jag har träffat. Och den kärlek man får i utbyte är gränslös och fantastisk att uppleva.

Och jag gillar ju drag, att vara ute mycket i naturen, och de här hundarna orkar hur mycket som helst, är tåliga och arbetsvilliga. Och de är lätta att ha lös om man får bukt med jaktinstinkten; de lämnar aldrig sin flock.

IMG_0251 (2) (1024x709)eIMG_0273 (2) (1024x683)e

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s