Etologi och verklighetsflykt

Näst sista dagen på det här året. Känner en stark press att göra en sån där klassisk årsresumé i text och bilder. Det kommer kanske innan årsskiftet. Men tror det har varit ett bra år, i alla fall om man jämför med de två tidigare. Och ja, det har varit ett par tunga år, en lång uppförsbacke. Men det här året har vi förhoppningsvis nått toppen, kan betrakta utsikten, titta tillbaka och blicka framåt. Och nästa år börjar vi gå nerför.

När verklighetens bitterhet blir alltför stark, då är jag en person som flyr. Jag är en mästare på verklighetsflykt, främst genom  fantasier, skrivandet och målandet. Men även hundarna hjälper mig att fly från allt som är jobbigt. Mitt inre lockas av den här resan bort, ut i naturen.

Igår kväll snöade det, så nu har det lagt sig ytterligare ett vitt täcke över marken. Det blir till att ta ut hundarna och kicksparken igen!

Men först morgonte och lite läsning i min julklapp från tvillingsyster. Av Per Jensen, om det etologiska forskningsläget när det gäller hundars intelligens och känsloliv. Bra start på dagen!

IMG_8868 (2) (1024x575)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s