I väntan på snön och vinterpäls

Vad otroligt vackert det är ute nu, trots att det inte finns någon snö. Det är ett par minusgrader och frosten biter sig fast i naturen. I väntan på snön är vi ute mycket. Jag fotar, trots att fingrarna tillslut smärtar av kyla. Och jag är förväntansfull, för enligt SMHI ska snön komma ikväll. Redan nu på morgonpromanden singlade det små vita flingor ner från himlen. Kicksparken väntar otåligt i ladan.

Det är någonting konstigt med Amys päls den här början på vintern. Hon började fälla som vanligt i höst, men sedan var det som om det stannade av. Vinterpälsen kom aldrig. Och den har fortfarande inte kommit. Hon ser ut som en liten råtta, och när jag tittar på bilder från tidigare vintrar undrar jag nästan om det är samma hund. Hon brukar få en tjock och härlig vinterrock. Jag har ju tidigare funderat över om hon har haft klåda, då jag tyckt att hon kliat sig mycket när vi varit ute. Men det har blivit bättre senaste tiden. Hon har också haft lite utslag i ljumskarna som jag kollade upp hos veterinär, men de kunde inte se att det var något särskilt, utan gav rådet att tvätta med schampo. Så jag hoppas att hennes frånvarande vinterpäls inte har någonting med hennes hälsa att göra. Hon verkar fullt frisk och pigg i övrigt. Var är din vinterpäls Amy?

IMG_9816 (2) (1024x684)IMG_9794 (2) (1024x703)IMG_9828 (2) (1024x683)IMG_9808 (2) (1024x683)IMG_9807 (2) (1024x683)IMG_9817 (2) (716x1024)IMG_9779 (2) (667x1024)IMG_9789 (2) (1024x683)

 

3 reaktioner till “I väntan på snön och vinterpäls

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s