Harmoni och trotsålder

Om man bortser från allt jobbigt med Mikael så är det som om det har lagt sig en harmonisk stämning i flocken. Detta trots att det känns som om Dia har kommit in i en ny trotsålder; hon testar gränser, snor mat och vaktar sina tuggben från Wynees nyfikna nos på ett helt annat sätt än tidigare. Samtidigt känns det som om hon har blivit mer mogen. Hon är mer mottaglig för träning och lite mer lättstyrd. Det känns som om hon har fått lite mer självförtroende.

Den nya harmonin som infunnit sig är tydligast på våra koppelpromenader. Allt är mycket lugnare, och till och med Amy går numera fint i kopplet, nästan jämt. Även Wynee har lugnat ner sig, känns det som. Och Dia har som sagt blivit lite mognare, man kan kräva mer av henne på promanderna och hon är inte lika nervös för allting.

Hemligheten bakom harmonin är jag inte säker på, men kanske handlar det om rutiner. Nu är det bara jag och hundarna. Rutinerna är i princip likadana varje dag. Hundarna vet vad som gäller och vad som förväntas av dem. Det känns verkligen som om vi alla trivs med detta.

Harmoni i flocken

IMG_20150302_220606 (2)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s