Promenad i 4H-gården

Idag tog jag och Sara en promenad i det grå vädret runt 4H-gården i Uppsala. Det regnade och snöade i alla fall inte, vilket SMHI varnat för. Vi vandrade förbi hagar med hästar och getter och det är det här som brukar vara Amys stora svaghet. MEN, gud vad duktig hon var. Jag var tydlig med att våra promenadregler (dvs inte dra i kopplet) fortfarande gällde och hon fick lite godis när hon tog kontakt med mig. Efter det uppförde hon sig exemplariskt. Jag överdriver faktiskt inte (filmbevis längre ner i inlägget :)). Även Wynee och Dia gick väldigt fint och lugnt. Vi mötte flera människor och Dia var väldigt lugn. Det är nästan så att man undrar vad som hänt :p

Alla tre hundarna har en tendens att kunna dra i kopplet vid olika tillfällen. Ni som har följt oss lite vet att jag har kämpat länge med att få Amy att gå fint i koppel, och det känns lite som om en pollett har trillat ner hos henne. Jag har den senaste tiden kört väldigt mycket med att stanna när hon är på väg mot någon lukt, och när hon står stilla med kopplet slakt så säger jag varsågod och låter henne gå fram och lukta. Det känns som om det har gett ganska gott resultat. Dessutom, som jag nämnde tidigare, så har jag varit väldigt konsekvent med tydliga rutiner.

DSC_1963 (2)DSC_1965 (2)DSC_1966 (2) (733x1024)

 

En tanke på “Promenad i 4H-gården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s