Munboll och agility

Idag när jag gick upp så var det runt nollan på termometern och marken var frusen. Men så fort solen kom fram så tinade allt snabbt. Jag har börjat med en ny morgonrutin. Vi hann ju inte få klart hundkojan innan det med Mikael hände, men jag har ändå börjat vänja hundarna vid att vara där. Så varje morgon tar jag ut dem i hundgården medan jag själv äter frukost. Jag brukar slänga lite torrfoder på marken i hundgården så att de kan roa sig med att söka rätt på det. Det har gått jättebra! Till och med Dia håller sig lugn i hundgården, och jag tror att Amy faktiskt börjar trivas där. Hon lägger sig på den lilla hyllan och njuter av morgonsolen. Wynee sitter mest stilla och väntar på att jag ska komma tillbaka (efter att all hundmat är uppäten förstås). Jag ska köpa ett par fler sektioner och göra den större. När vi mätte storleken så hade vi ännu inte köpt Wynee.

Efter frukosten brukar jag gå ut och släppa ut dem på gården så att de får springa och leka medan jag själv försöker göra lite nytta. Jag har burit skrot (finns en hel del sedan förra ägaren) och idag har jag fortsatt ordna nät runt gården då det har hänt att Dia har hoppat över staketet för att jaga bilar. Men nu har jag (med mammas hjälp) ordnat nät runt hela gården, så den ska vara rymningsfri. Det blev inte så snyggt, men fyller sin funktion. Det är en tillfällig lösning tills vi har råd att sätta upp ett nytt bra stängsel.

Jag har även monterat ihop det nya agilityhindret som jag köpte, eftersom jag inte har riktigt ork att bygga egna hinder just nu. Så det får duga så länge. Jag körde lite agility med Wynee och hon verkade gilla det nya hindret 🙂

Dia och Amy har roat sig med att spela fotboll på gården. Det värmer i hjärtat att se hur kul de har tillsammans. Wynee är inte riktigt den som vill leka med andra hundar, hon svansar mest efter mig när vi är ute på gården. Men idag har hon i alla fall fått ett träningspass. Det känns bra eftersom jag i ärlighetens namn inte har haft så mycket ork över till hundträning sedan det här hände med Mikael. Men jag känner att det så sakta börjar komma tillbaka lust och inspiration.

IMG_2399 (2) (1024x683)

Hundgården (de brukar vara där inne ibland även om dörren är öppen, så det är ju ett bra tecken :))

IMG_2498 (2)E (1024x643)

Amy och Dia spelar fotboll (munboll)

IMG_2501 (2)E (1024x723)IMG_2500 (2)E (1024x712)IMG_2589 (2) (1024x663)

Wynees nya hinder. Amy försöker sno min uppmärksamhet 🙂

IMG_2587 (2) (1024x680)IMG_2607 (2) (1024x679)IMG_2595 (2) (814x1024)IMG_2612 (2) (1024x683)IMG_2610 (2)E (1024x719)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s