Lilla mattjuven

Dia har verkligen förvandlats till en riktig liten mattjuv. Det positiva med det är att hon verkar ha fått tillbaka sitt godissug. När hon var valp gillade hon godis och det var lätt att träna henne, sen under tonårstiden har hon varit väldigt svår med godis, vilket också har medfört att det har varit betydligt svårare att träna henne, då hon inte heller har varit överdrivet förtjust i leksaker. Men nu, som sagt, så verkar det ha vänt lite.

Jag ger inte hundarna mat i skål på dagen, utan brukar kasta ut på marken så att de får leta, samt ha i fickan på promenader. Detta för att hundarna ska söka sig till mig mer än annat. Och det har gett bra resultat tycker jag. Nu tar Dia kontakt med mig på ett helt annat sätt under promenaderna, och det är lättare att nå fram till henne.

Jag tror också att det hänger ihop med att hon har blivit lite säkrare i sig själv. Hon är inte riktigt lika upptagen av omgivningen längre, utan kan fokusera på uppgifter bättre. Och hennes aptit verkar sannerligen ha kommit tillbaka. Hon kan bli helt tokig och hoppa om hon vet att det nalkas något gott. Detta har kommit rätt plötsligt, så nu tränar vi mycket på att hon inte får hoppa utan ska sitta innan hon får godiset. Hon är duktig och snabblärd! Det känns nästan som om hon börjar komma tillbaka lite efter en jobbig unghundstid.

Nackdelen är att hon blir tjuvaktig och snor mat från diskbänken, så man måste hela tiden ha koll. Så gjorde hon inte förut! Nu kan hon gå och leta mat i skåpen, trots att hon nyss har fått mat! Hon som inte tidigare har varit så intresserad börjar man nu får sätta tydliga gränser i köket 🙂

IMG_2791 (2)E (1024x718)

Lilla mattjuven…

Igår var tvillingsyster här, vi lagade god mat och sedan blev det final i melodifestivalen, tillsammans med tända ljus, skorpor och tropisk marmelad. Jag måste säga att absolut rätt låt vann!

IMG_2803 (2)E (1024x683)IMG_2805 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s