Projekt nytt stängsel

Ok, nu är det uppenbart; jag måste ta tag i projekt nytt stängsel runt gården. Det staket som finns är både trasigt på flera ställen och alldeles för lågt. Jag har ju lappat och lagat och satt upp provisoriskt nät ovanpå staketet. Problemet är att det behövs rejälare grejer, skulle det visa sig. Dia har nämligen lyckats hoppa över, trots att nätet säkert är runt 160 cm högt. Hon hoppade inte över utan kastade sig rakt in i det så att det vek sig och hon ramlade ner på andra sidan. Anledningen var att grannen gick förbi utanför med sin hund. Dia blir ibland väldigt upphetsad när hon ser andra hundar, och nu hade hon bara bestämt sig för att hon skulle över staketet, och då är hon svår att stoppa. Inte det minsta lyckat! Dia springer ju aldrig ända fram, utan vänder om efter ett tag, men det vet ju inte andra och det är ju bara inte ok att hon springer fram på det där viset. Hade ingen aning om att hon skulle ta till såna metoder!

Så nu har jag suttit och googlat på viltstängsel med stolpar. Två meter högt ska det vara! Funderar också på att göra någon form av insynsskydd eftersom det skulle göra att Dia inte engagerar sig så mycket av vad som händer på andra sidan stängslet. Ska beställas imorgon!

På det här sättet är Dia inte som andra hundar; hon finner sig inte i situationer som andra hundar gör. Om hon har bestämt sig för nåt, då ger hon sig inte! Det är svårare att nå fram till henne än de andra hundarna när hon ”låser sig”. Så det gäller verkligen att ordna sitt liv så att det fungerar, t ex genom att ha ordentligt stängsel och rymningssäker hundgård.

IMG_2567 (2)E (1024x683)IMG_2545 (2)

Rackarungen Dia ❤

gallery_im2261_d5b70be75c05f7757a39eb94f501246b

Detta ska införskaffas

 

 

5 reaktioner till “Projekt nytt stängsel

 1. Min odåga var i sin glans dagar också helt hopplöst påhittig när det gällde rymning. Klättrade ut, grävde sig under eller varför inte… tugga hål i ett gunnebostängsel. Det blev kastrering till slut eftersom beteendet upprepades när grannens tikar löpte 🙂

  Gilla

   1. Japp, två söndertuggade ytterdörrar senare så har han lugnat sig 🙂 Nu är han ju en gammal herre och håller sig hyfsat i skinnet… peppar, peppar och allt det där

    Gilla

 2. Hög på stängsel är väldigt varierande när det kommer till olika hundar :). Max skulle aldrig ens försöka ta sig ut, om man har kompostgaller ;). Vi har ju ingen tomt men Java kan helt klart hoppa högt, om hon känner att hon vill följa med matte och husse :).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s