Snöyra och agility

Då kom snön tillbaka. Trots snöyra och slask så blev det en hel del agilityträning på gården idag. Jättekul! Jag hade två av hundarna i hundgården medan jag tränade med den tredje. Först var Amy och Dia i hundgården och jag tränade med Wynee. Hon var som vanligt väldigt taggad.

Men det roliga var att Amy var så taggad! Jag tog ut henne och hade Dia och Wynee i hundgården, och Amy verkade överlycklig över att få en stund ensamtid med matte. Jag tränade allt möjligt, lite lydnadsmoment, och sedan agility. Till min stora förvåning verkade Amy tycka att det var riktigt kul med agility. I början hade hon svårt att förstå det här med att hon skulle hoppa över hindret och inte springa runt det, men efter att jag visat henne några gånger förstod hon grejen, och då verkade hon till och med gilla det. Kanske blir en agilityhund av henne tillslut :p

Det är i alla fall jättekul att se Amys förändring. Det är så roligt att det går att ha henne lös på tomten. Att jobba med henne lös är verkligen en ny och härlig känsla. Hon lyssnar väldigt bra på tomten. Häromdagen när alla tre var lösa (Dia hade dock lina) gick grannen förbi med sina hundar. Alla mina hundar satte av mot staketet, men jag höll i Dias lina, så hon kom inte så långt. Jag ropade HIT varpå Amy och Wynee tvärnitade och vände om och kom till mig. Jag blev mest imponerad över Amy, som har varit den som aldrig lyssnar i såna situationer (varför hon aldrig är lös). Just därför var det så himla kul att se att alla inkallningsövningar har gett resultat.

Dia är ju som hon är, inte så mycket för trix eller lydnad. Körde lite enkla sitt- och ligg och stanna-övningar. Man får verkligen ta det i hennes takt, det går inte att tjata, då tröttnar hon direkt och går sin väg. Så det gäller att vara väldigt rolig väldigt korta stunder. Jag koncentrerar mig på vardagslydnaden när det gäller Dia; gå fint i koppel (vilket hon i de allra flesta fallen gör), komma på inkallning (vilket hon gör, det hon har svårt med är möte med andra hundar, så då får hon vara i koppel), hälsa fint (Dia är csv och därmed väldigt glad och hoppig/nafsig när hon ska hälsa på folk hon älskar) osv…

Men just nu känns det faktiskt rätt harmoniskt, som om alla hundarna utvecklas åt rätt håll.

IMG_9820 (2) (771x1024)IMG_0530 (2) (1024x684)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s