Skvallrat på rådjur

Det här med skvallerträning är ett bra påhitt som vi har ägnat oss åt ganska mycket sista tiden. Jag använder mig däremot inte av klicker än då Dia inte svarar så bra på det. Jag har inte tränat in klickern ordentligt på henne eftersom hon har haft en lång period då hon inte varit så förtjust i godis. Nu känns det dock som om det kan vara dags att klicka in henne också 🙂

Istället för klickern har jag ett speciellt ljud jag använder mig av som hundarna vet betyder jättegott godis. Så fort de ser en annan hund eller något djur och stannar upp och tittar, använder jag ljudet och de får extra gott godis när de kommer till mig.

Det fantastiska är att de två senaste kvällarna har till och med jaktidioten Amy (som tidigare var helt okontaktbar när hon såg rådjur) vänt och kommit in till mig trots att det sprungit rådjur ganska nära. Känns som en otroligt bra början. Wynee kommer alltid medan Dia är den som har svårast att släppa rådjuren med blicken. Men även hon har varit duktig de senaste dagarna.

Hundmöten har ju varit riktigt jobbigt för Dia, och där har vi också använt oss mycket av skvallerträning, som jag verkligen tror på när det gäller Dia. Och de andra också för den delen. Skillnaden är att de är lugna om Dia är lugn. Problemet har varit att de går igång för att Dia gör det. Så mycket av träningen ligger i att öva individuellt med Dia och få henne att behålla lugnet.

IMG_2077 (2)IMG_2142 (2)

4 reaktioner till “Skvallrat på rådjur

  1. Jag har slarvat jättemycket med inkallning och skvallerträning senaste halvåret. Känner verkligen att de har backat i utvecklingen. Måste ta tag i det. Min drar igång varandra när de ser något intressant så viktigt att hålla dem lugna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s