Att få ihop vardagen

Varje dag är lite av en utmaning, främst mentalt, när det kommer till att få ihop vardagen. Det är som om man ska leva två parallella liv. Ett liv där jag ska besöka Mikael på sjukhuset, vara ett stöd för honom och klura över hur jag på bästa sätt kan hjälpa honom i rehabiliteringsprocessen. Dessutom hantera alla känslor som hela den här situationen framkallar. Samtidigt ska jag leva ett annat liv där jag sköter om gården, tar hand om tre hundar som alla kräver en hel del, ha någon form av socialt liv med vänner, betala räkningar. Och inte minst jobba. För tillfället är jag sjukskriven då det mentalt helt enkelt inte har gått att förena allt detta med ett jobb.

Vi har ju Dia, som är en väldigt krävande hund på många sätt, framför allt på grund av att hon inte kan vara ensam hemma. Detta har ju gått att lösa tidigare eftersom vi har varit två som kan lösa av varandra. Nu är jag ensam. Det betyder att Dia ska hänga med i bilen alternativt vara hos någon hundvakt medan jag är på sjukhuset. Vi försöker i första hand se till så att hon kan vara hos någon av mina föräldrar, men det går ju så klart inte alltid. Det här dilemmat har jag VARJE DAG. Visst, hon trivs i bilen och det är inga problem att lämna henne ensam där en stund, men det gör ju att jag inte kan vara hos Mikael så mycket och länge som jag egentligen vill.

Och, när jag kommer hem efter ett sjukhusbesök är jag ofta helt slut, på grund av att jag blir så känslomässigt berörd när jag är med honom. Då har hundarna varit i bilen eller hos hundvakt och måste aktiveras. Nu brukar det faktiskt gå ganska bra när jag väl kommer ut med dem, men visst, ibland vill man ju bara lägga sig i soffan.

Jag löser det oftast genom att ta en promenad med hundarna inne i stan innan jag åker hem. De får mer aktivering i stan än om jag går hemma där vi alltid går, samt att de får miljöträning, vilket framför allt Dia behöver. Så det fungerar ganska bra. Idag tog vi en sväng i stenhagen på hemvägen. Solen har hittat tillbaka, men man får nog leva ett tag på det då det ser grått ut på smhi:s prognos för resten av veckan.

IMG_7527 (2) (781x1024)EIMG_7532 (2) (768x1024)EIMG_7540 (2) (1024x742)EIMG_7543 (2) (1024x768)EIMG_7529 (2) (1024x768)EIMG_7530 (2) (1024x768)EIMG_7531 (2) (768x1024)EIMG_7533 (2) (1024x768)E

En tanke på “Att få ihop vardagen

  1. Låter tufft! Hundar kräver ju sitt även fastän de är ett otroligt stöd när det är jobbigt. :/
    Hoppas väderprognosen är fel och att du och dina vovvar får massvis med solsken ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s