Det som stärker

På något underligt och ologiskt logiskt vis har den här händelsen med Mikael varit både en katastrof och en räddning. Att livet innehåller motgångar är väl alla överens om, men det är inte alla som tvingas uppleva något så otroligt omvälvande som en svår sjukdom hos sin livspartner. Det är ingenting jag önskar någon. Och ändå har det här påverkat mig på så många olika sätt att det är svårt att skriva om.

Den absolut största personliga krisen jag upplevt var under de två veckor Mikael låg på intensiven och vi faktiskt visste att han kunde dö. När som helst. Att sitta och stirra på telefonen med en stegrande ångest och en förtvivlad inre bön om att den inte skulle ringa. Att fasa för det där samtalet från läkaren som betydde slutet. Det är så obeskrivligt. I två veckors tid.

Jag förberedde mig. Jag började nästan planera livet utan Mikael. Jag intalade mig själv att jag skulle överleva även om han dog. Livet skulle gå vidare. Och jag byggde en mur runt mig själv. Jag grät och tillät mig att vara ledsen, men inte mer än så. Inga förtvivlade tankar, ingen ångest. Bara sorg. Jag som alltid haft svårt att hantera mina egna känslor upplevde helt plötsligt att jag hade full kontroll över mig själv. Och så här efteråt, när Mikael har överlevt, så känner jag hur det har stärkt mig. Det här att veta att man faktiskt klarar mer än vad man tror. Jag känner också att jag gjorde rätt som stängde av lite. Att vältra sig i sina egna känslor och i sin egen olycka är inte bra. Att kunna resonera med sig själv, att tillåta sig att känna, utan att låta känslorna rusa iväg med en, det stärker.

Jag har upplevt sidor hos mig själv som jag inte visste att jag hade. Jag kommer att gå starkare ur det här, hur mycket kliché det än är. Jag har haft problem med det här att leva. Men det känns som om livet har fått en ny innebörd.

Ta hand om personer ni älskar, de är det enda som betyder någonting. ❤

IMG_3235 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s