Skärtorsdag och kvällsaktiviteter

Eftersom det blir en del sjukhusbesök på dagarna nu för tiden så passar vi ibland på att utnyttja kvällarna till aktiviteter, främst lite agilityträning och drag. Ikväll har jag tränat Amy i agility och hon har gjort lite framsteg, och det roligaste är att hon verkar tycka att det är kul! Wynee tycker ju allt är kul, och Dia vill mest leka och busa.

Efter agilityträningen körde jag lite drag med Dia och Amy, och det är mer Dias grej. Hon jobbade på bra. Jag kör fortfarande väldigt korta sträckor med henne för att se till att det blir en positiv upplevelse.

Det som är så skönt med att vara aktiv på kvällen, det är att när man kommer in är det bara att slappa resten av dagen med en kopp te, och inga fler åtaganden.

IMG_4014 (2) (1024x683)IMG_4009 (2) (1024x683)IMG_4015 (2) (1024x683)IMG_4007 (2) (729x1024)DSC_2141 (2)IMG_4018 (2) (1024x683)

2 reaktioner till “Skärtorsdag och kvällsaktiviteter

  1. Va roligt med att kunna träna agility hemma i trädgården 🙂 Kul med drag, jag skulle vilja se om det är någonting för Tassie, men måste nog lära mig lite mer om det först. Har du något bra tips för en nybörjare?

    Gilla

    1. ja drag är jättekul 🙂 mitt tips är att lägga tid på grunden och inte stressa fram nåt. börja med att vänja henne vid selen och sedan prova att lägga lite tyngd bakom. Man kan köra med kätting eller trasmatta. Jag började ganska snabbt att springa med hunden framför mig och berömma när hon ”drog” mig. Sen kan man ta hjälp av någon annan för att träna starter, t ex att hunden ska springa mot den andra personen eller mot något mål, då är det ofta lätt att få lite fart i starten 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s