En kärleksförklaring

Dia är utan tvekan en mycket speciell hund. Och den mest krävande. Hon funderar mer än vad många andra hundar gör, det är särskilt tydligt vid inkallning. När jag ropar på henne så ser man att hon noga funderar över vad det är jag vill, om det är positivt eller negativt att komma. Så man måste hela tiden erbjuda någonting som gör henne tillräckligt motiverad. All träning sker på hennes villkor; har hon inte lust så går hon bara, och har hon lite motivation så tappar hon den väldigt fort.

Hon gräver sig ur hundgården, hoppar över höga stängsel, förstör inomhus om hon lämnas ensam och hon blir stressad av nya miljöer. Hon blir stressad och gör utfall vid hundmöten.

MEN jag har aldrig mött en hund som kan ge så mycket kärlek. Hon är otroligt tillgiven mot de personer hon känner sig trygg med. Det är inte många, men när man väl lyckas vinna hennes förtroende då älskar hon en gränslöst. Hon kräver egentligen inget mer än att få vara nära sin flock, och att få springa i skogen. Då är hon som lyckligast. Trots alla hennes besvärliga sidor så väcker hon någonting väldigt starkt inuti mig. När hon kommer och lägger sitt huvud i mitt knä så smälter mitt hjärta.

Jag älskar dig så otroligt mycket ❤

IMG_5207 (2) (1024x687)

4 reaktioner till “En kärleksförklaring

  1. Min ”odåga” är också en ”urhundsras” (akita) så jag känner så väl igen beskrivningen. De där tänkande hundarna är det något väldigt speciellt med.

    Gilla

      1. Men min är lite dramatiskt lagt så han suckar djup och himlar med ögonen om jag blir för ”dryg” (dvs om jag vill att han ska jobba lite).

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s