Grattis Amy, 6 år!

Eftersom vi inte vet vilket datum Amy är född, utan bara att det är runt juni/juli, så brukar vi fira henne på midsommarafton. Så idag firar vi att Amy har blivit hela 6 år gammal! Fina fina tjejen! När vi fick henne var hon tre år, och mycket har hänt sedan dess. Hon var en hund som hade svårt att lyssna, var väldigt stressad/glad när hon skulle hälsa på folk, jobbig vid hundmöten, rymningsbenägen och drog som ett vilddjur i kopplet. Jag vet inte hur många promenader jag tränade henne med klicker att bara lyssna på sitt namn och förknippa det med någonting kul. Och under de åren vi haft henne har vi kämpat med koppelpromenaderna.

Nu lyssnar hon (för det mesta) glatt när man säger hennes namn, kommer glatt springande när man ropar (om det inte är något väldigt intressant som hon måste utforska först, hon är ju trots allt husky), går för det mesta hyggligt i koppel, är lyhörd och intresserad av att samarbeta (jag får inte vara ifred när jag ska träna Wynee i agility, för Amy vill också vara med!). Hon utvecklas hela tiden i positiv riktning och jag är så glad över att hon är en del av vår familj, trots att vi har haft våra jobbiga perioder.

Det var ett tag som det inte kändes som om vi kunde ha kvar henne på grund av att hon inte verkade trivas i flocken, samt att hennes sätt att vara ledde till problem. Men så här i efterhand så är jag så tacksam över att vi kämpade vidare, och jag tror att det handlar mycket om inställning, men också naturligtvis om mycket träning. Jag har omvärderat hennes egenskaper och verkligen lärt mig uppskatta och älska henne precis som hon är. Nu förstår vi varandra.

IMG_6708 (2) (1024x1024)

2 reaktioner till “Grattis Amy, 6 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s