Träningsplaner, hur blir framtiden?

Ja, det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt när jag skaffade Wynee. Jag köpte henne för att hålla på med agility, men vi hann inte mer än påbörja vår träning förrän Mikael drabbades av hjärnblödningen. Och nu måste man inse det bittra sanningen; att vi inte har tid med tre krävande hundar. Framför allt är det Wynee som behöver mer än vi kan ge. Särskilt eftersom hon behöver rätt mycket träning när det gäller hundmöten och annat.

Det kommer att bli fruktansvärt tomt här hemma utan Snurre Sprätt. Och vem ska jag nu träna agility med (när jag nu har tid att träna agility). Tidigare har jag ju skrattat åt tanken att hålla på med strukturerade aktiviteter med Amy som kräver någon form av samarbete. Men hon har faktiskt visat upp lite nya sidor det senaste året.

Eftersom det inte kommer att bli aktuellt med tre hundar på ett bra tag (om någonsin) så börjar jag planera (i alla fall längta väldigt mycket) efter att påbörja någon kurs med någon av hundarna. Dia är ju ingen hund man tar med sig på kurser. Jag har ju gått vardagslydnadskurs med henne, men det var mer träning på att vara bland hundar och människor än vad det var träning i vardagslydnad. Hur som helst kommer hon aldrig bli en agilityhund.

Så mitt fokus blir på Amy. Men jag har ännu inte bestämt mig för vad jag ska ägna mig åt. Min plan är att träna lite agility på gården med henne på kul, och att vi går en kurs tillsammans, antingen vardagslydnad bara för att göra någonting, eller spår, nose work eller liknande. Är det någonting som Amy är duktig på så är det ju att använda nosen! Detsamma gäller Dia. Spår skulle verkligen passa henne, så kanske i framtiden när hon blir lite mer avslappnad i främmande miljöer.

Jag sitter och kikar på kursutbuden varje dag nu, så när som helst så klickar jag nog på någon anmälningsknapp.

IMG_7712 (2) (1280x848)IMG_7586 (2) (1280x853)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s