Kommer det här att bli slutet för oss?

Vissa klarar sig igenom kriser, andra inte. Och jag börjar fundera på om det här kanske kommer att bli slutet för oss, trots allt. Inte för att jag vill, utan för att bördorna blir för tunga. Jag är beredd att kämpa hela vägen, men inte helt ensam. Jag kommer inte orka vara den som ska dra hela det tunga lasset. Ska man kämpa vill man ju ha nåt att kämpa för.

För han säger till mig att han inte vill dra in mig i det här. Som om det inte redan är gjort? Han mår dåligt av att se hur dåligt jag mår. Och visst; vi har väldigt olika behov just nu. Jag har behov av att få komma ut i solen, gå långa promenader med hundarna, träffa vänner, åka på semester, sitta på en uteservering vid havet. Jag behöver inte allt detta. Men kanske något av det… Att sitta inomhus dag ut och dag in, gå tjugominuterspromenader och åka och handla, ska jag vara ärlig så ja; det gör mig deprimerad. Är jag deprimerad orkar jag inte ens av det nödvändigaste, det som måste göras. Han har inga behov förutom att gömma sig från omvärlden. Det är kanske här vi skadar varandra? Han hindrar mig från det jag behöver, och jag stressar honom genom att vilja göra saker med honom som han inte vill göra.

Allting behöver heller inte vara så definitivt. Vad vi behöver är kanske en tid ifrån varandra, då han får dra sig undan och jag får fokusera på mig själv. Tyvärr är jag en antingen-eller-typ av person. Så det skulle vara en utmaning, men alla kan förändras.

Mitt mantra är ju; det kommer att bli bättre. Det här är bara under en period. Men hur lång blir denna period och vad kommer vi att lida för men efteråt? Jag har inga svar på dessa frågor. Men att få ner dem i skrift gör att det känns klarare i mitt huvud.

Jag låter kanske resonlig, men mitt inre har rämnat vid tanken. Ena stunden känner jag förtvivlan, och i nästa stund bara tomhet. Vad ska det bli av oss? Det är så svårt, det tar emot, att erkänna sina egna misslyckanden. Det handlar ju om mer än bara mig och Mikael. Det är ju hela vårt liv; gården och hundarna, hans barn. Planerna vi hade. Det är här någonstans jag brukar sätta stopp och gå och göra någonting annat. Det är för smärtsamt för att ens tänka på det.

Jag distraherar mig själv genom att fotografera mina chiliplantor som börjar bära frukt, och min fina gamla Karna.

IMG_8081 (2)EIMG_8060 (2)EEIMG_8056 (2)EIMG_8076 (2)EIMG_8059 (2)EIMG_8087 (2)E

 

En tanke på “Kommer det här att bli slutet för oss?

  1. Det är en jobbigt att tänka så jag vet. Men jag tror också att sådana tankar är nödvändiga. De tankarna tar en framåt och gör att man orkar kämpa. Jag tycker du är verkar vara en stark människa som kämpar dig igenom alla jobbiga beslut!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s