Tända ljus och längtan efter mörkret

Det slog mig hur länge sedan det var sedan jag tände ljus. I vintras satt jag och mamma här hemma hos mig om kvällarna, såg på tv, drack te och hade tända ljus. Tänk vad tiden har flugit förbi! Dagen då Mikael drabbades av hjärnblödningen var det snöstorm! Den 10 januari, då vintern slog till på riktigt. Det är och förblir helt jättekonstigt att tänka tillbaka på det här halvåret. Ett halvår har gått utan att jag ens har märkt det. Vintern blev till vår och plötsligt var det sommar. Och nu är det snart augusti redan.

Jag måste erkänna det; jag längtar efter hösten, mörkret, kylan, vintern. Jag trodde att det skulle bli så skönt med sommar när Mikael kom hem, vi kunde sitta ute i trädgården och dricka kaffe. Nu känns det bara naivt. Tvärtom, det har varit väldigt jobbigt. När man mår dåligt är det jobbigt att tänka på de där badstränderna man aldrig kommer att besöka, den där grillen som står och rostar, allting man brukade göra om somrarna som nu känns helt avlägset. Och att hela tiden höra hur folk ska ha semester, resa utomlands, grilla med vännerna, ta en öl i kvällssolen…

Och samtidigt; gräset växer fast man inte har någon ork att ta fram gräsklipparen, blommorna i rabatten behöver omsorg som man inte är kapabel att ge.

Så nu längtar jag till hösten och mörkret. Då man kan få sitta inne med sin tekopp och tända ljus. Jag längtar tills hela det här hemska året är slut.

IMG_8767 (2) (926x1280)IMG_8775 (2) (1280x853)IMG_8769 (2) (1280x853)IMG_8772 (2) (1280x898)

 

2 reaktioner till “Tända ljus och längtan efter mörkret

  1. Hej!!! Jag har läst din blogg ca ett halvår eller sedan förra sommaren kanske, du har så fina hundar!!!
    Och nu följer jag din/eran kamp och jag tycker ni är så duktiga!!
    Håller med dig om att man längtar efter hösten, denna sommaren har ändå inte varit så bra, men det är jag glad för, min svärfar ligger på sjukhus sedan en månad tillbaka och att vara på sjukhus när det är varmt är nog inte så skönt! Men men vill bara säga att jag följer eran väg!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s