Snabba svängar

Livet är smått obegripligt, ibland outhärdligt och i nästa stund ganska trevligt. Jag går hungrig för att jag envist vill gå ner i vikt, jag googlar oavbrutet på nya jobb och utbildningar, samtidigt som jag fantiserar om vad man kan göra med den här gården.

Jag städar, tvättar, diskar, handlar, lagar mat, går ut med hundarna, ringer olika myndigheter, skjutsar fram och tillbaka till rehab, planerar möhippa för Sara, samt förbereder inför hennes bröllop, skiter i att klippa gräsmattan för där tog orken helt enkelt slut. Det konstiga är att allt detta står jag ut med. Det jobbiga är när jag, utöver allt detta, hela tiden måste peppa, argumentera för att livet är värt att leva, vara klok och förnuftig och hålla mina egna känslor i schack. Ena stunden pratar jag och Mikael om att separera (oftast kommer detta upp då allting känns så tungt, så hopplöst och så tragiskt), och andra stunden planerar vi framtiden och svävar ut i fantasin.

Den här dagen började på botten, och jag var beredd att kasta in handduken. Men sedan, ett par timmar senare, efter att jag varit på stan och inhandlat lite prylar till möhippan som jag planerar för min allra käraste syster på lördag, hade allting plötsligt ljusnat, och livet återgick till att vara helt ok.

Både ikväll och igår kväll var jag och Mikael ute med rullstolen som Amy hjälpte till att dra. Mikael fick för sig att han skulle gå bakom rullstolen. Träning både för honom och för Amy. Jag längtar tills det blir lite svalare så att man kan köra drag på riktigt. Men det här är trevligt, fridfullt och skapar en känsla av gemenskap.

1439499067264_edited (2)1439402869584_edited1439499270331_edited (2)1439500252231_edited (2)

En tanke på “Snabba svängar

  1. Känner igen mig i det du skriver… Min sambo var sjuk i ca två år och helt frisk blir han aldrig. Sen började jag må dåligt… Mitt andningshål är hundklubben. Men när det känns riktigt tungt psykiskt orkar jag inte ens ut dit. Men så helt plötsligt kommer stunder när allt känns precis som vanligt! Tack och lov för dom stunderna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s