Höst och självrespekt

Idag har det verkligen känts som höst, till min stora glädje. Jag har faktiskt längtat efter hösten. Den här sommaren har ju inte varit den bästa, och hösten innebär en ny tid, med nya möjligheter. Jag klamrar mig fast vid övertygelsen om att allting kommer att bli bättre så småningom. Hösten innebär att vi lämnar sommaren bakom oss, det blir en lättnad att känna press att man måste vara ute och njuta när man inte känner någon njutning, och att man måste ut och jobba i trädgården när man inte har någon ork eller lust. Man kan sitta inne med en kopp te och se på tv. Gå ut med hundarna och det är så där härligt friskt och svalt i luften, slippa bli varm och svettig. Man kan köra med drag när värmen försvinner.

Hösten innebär också att jag ska ta tag i min tillvaro. Förhoppningsvis börja plugga och göra saker jag tycker är roligt. Och förhoppningsvis fortsätter Mikael att förbättras vilket innebär nya möjligheter för oss. Man kan bara kämpa för det man vill och hoppas på att det blir någorlunda bra.

En annan sak som hösten kommer att innebära är att jag ska ta steget fullt ut och bli en individ med självrespekt. Jag har så länge jag kan minnas varit en person som har ett sjukligt behov av att vara andra till lags. Jag håller med, anpassar mig, sätter mig själv i andra hand. Inte konstigt att det har varit svårt att veta vem man egentligen är. Det får vara slut på det nu. Jag ska känna efter ordentligt – vad vill jag? Hur vill jag leva mitt liv. Självklart innebär livet att man måste anpassa sig efter andra, men inom rimliga gränser. Jag kommer alltid att vara en ödmjuk och empatisk person, för det är min natur. Däremot kan jag bli bättre på att ha medkänsla med mig själv och lyssna på mina behov. Det första steget i den riktningen gjorde jag när jag slutade på jobbet som fick mig att må dåligt. Jag fortsätter därifrån.

20150827_19323220150827_19324820150827_19290620150827_19292520150827_193310

3 reaktioner till “Höst och självrespekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s