Från rädsla till harmoni

Det här med att gå i skogen har alltid varit något jag gillat väldigt mycket. Min tillit fick sig dock en rejäl törn för ett par år sedan då jag stötte på ett gäng vildsvin när jag var ute med Amy. Tiden efter var jag så rädd att jag knappt vågade gå i skogen alls. Jag höll mig i utkanten och där det var relativt öppet. Sakta men säkert har rädslan blivit svagare, och nu först känner jag inte längre rädsla utan harmoni. Det är så skönt att gå runt och slippa vara rädd. Det var verkligen hemskt.

Här där vi bor finns det mycket vildsvin. Jag ser hur de har bökat runt mellan träden. Men jag förlitar mig på att de dels sover dagtid, att det är väldigt ovanligt att man stöter på dem så som jag gjorde då, och att de är väldigt skygga av sig. Dessutom är de ju inte blodtörstiga monster som jag trodde då, utan de gånger de skadat människor och hundar är när de måste försvara sig.

Så nu har jag släppt rädslan och dessutom hittat en ny slinga genom skogen, som vi har börjat gå. Jag och Amy brukar ägna oss åt lite skogs-dogparkour, och hon har verkligen börjat älska det! Hon vill inte hoppa ner från stenarna och stockarna när hon väl står där 🙂

20150907_13585120150907_13441320150907_13530920150907_13585420150907_135249

2 reaktioner till “Från rädsla till harmoni

 1. Go kväll. Jag befinner mig i samma sits som du beträffande vildsvin. Stötte upp en sugga bara 2-3 framför oss i en snårig& tät skog. Tur att hon inte hade kultingar. Jag lyckades hindra Knutte & Nelly att springa efter men Mysan efter som ett skott. Hon kom tbx efter en stunds busvisslande.
  Detta var dagtid.
  Ja, alla blev vi överraskade. Det finns gott om vildsvin på ön. Det är dåligt med stigar så det blir att gå i stiglöst land med allt vad det innebär. Jag fick mig en tankeställare när det gäller svinen. Jag vet vad de kan göra m djur & människor, så det tar nog ett tag att komma över mötet. Så öppen skog som på dina bilder finns inte på ön.
  Samma sits som du.

  Fina bilder som vanligt

  Ha de gott.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s