Ännu en hundpromenad

Eftersom sambon inte kan följa med på hundpromenaderna längre har jag börjat leta nya promenad- och träningskompisar. Det är så mycket roligare att vara med andra än att bara gå själv. Så idag träffade jag och Sara två andra tjejer med sina hundar. Det var en sheltie, en pomeranian och en tollare. Och så Amy och Dia. Vi tränar på att Amy och Dia inte får hälsa när de är uppspelta, utan först när de lugnat ner sig lite.

Amy var som vanligt yr och överentusiastisk, och Dia var försiktig. Men efter en stunds promenad lugnade de ner sig och det utvecklade sig till en väldigt trevlig tur i bra väder.

Jag lider av någon slags osjälvständighet, och det har jag gjort hela livet. Kanske på grund av att jag är tvilling. Jag är van sedan barnsben vid att hela tiden ha en följeslagare, att vara två. Det har gjort att jag tycker att det här med att göra saker helt själv är jobbigt. Men jag gör ju saker själv hela tiden, man kan inte sitta ihop med någon som vuxen. Men djupt inne i mig tär det på mig. Och det gör att saker som jag inte absolut måste göra, lätt rinner ut i sanden. Jag drar mig för att ge mig ut på egen hand, särskilt om det är någonting jag aldrig tidigare gjort. Detta är ju, som alla säkert förstår, ett handikapp. Man blir lätt lite isolerad. Men nu känner jag att jag verkligen vill ge mig ut i världen. Situationen med min sambo har gjort mig mer ”ensam”. Jag måste klara av saker själv. Och det är ju så jag vill ha det. Det här med hundträning är en sån sak. Jag vill komma iväg till klubben, men det hade gjort det så mycket lättare om jag hade nån att åka dit med. Men jag antar att det bara är att ta ett djupt andetag, och göra det.

20150911_15355420150911_15221020150911_15344020150911_153541

2 reaktioner till “Ännu en hundpromenad

  1. Åh, äntligen har jag lyckats fixa så jag kan lämna en kommentar på din blogg 😀 Förstår inte varför det skulle vara så svårt
    Fina bilder som alltid. Det är så roligt för både människa och hund med såna där träffar, tycker jag
    Varm hälsning från mig och Lystra

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s