Imorgon är det dags

Vi har länge väntat på att Mikael ska få tid för en strålbehandling, och imorgon bär det av mot Karolinska sjukhuset i Solna. Jag ska skjutsa in honom och vara med honom vid inskrivning och så, sen måste jag åka hem till hundarna. Mikael ska sova där, och behandlingen startar på onsdag morgon. Det ska bli skönt att få det här gjort, även om det är lite oroligt i magen. Men enligt läkarna ska behandlingen vara relativt riskfri.

Idag har jag kört mer drag, med både Amy och Dia. Vi har ett litet problem. Amy drar på som tusan på vägen hemifrån, och Dia hänger på bra. Men efter ett tag är det som om Dia helt plötsligt inte vill mer. Hon saktar in och sedan har hon kommit på att om hon stretar lite bakåt åker selen över hennes huvud och jag måste stanna. Jag brukar då koppla loss henne så att hon får springa lös bredvid. Vill ju att hon ska ha en positiv bild av draget. Tänker att jag i fortsättningen stannar och kopplar loss henne tidigare, innan hon hinner stanna själv… Ett annat problem är att Amy drar mycket sämre på hemvägen. Dels så har hon inte hjälp av Dia då, och sen så tror jag att hon inte vill hem och att hon därför frivilligt slöar. Hon är inte särskilt trött, för om man vänder igen får hon ny fart. Tyvärr har vi ingen slinga här hemma som går runt, utan man måste köra och sedan vända. Det hade varit bättre om man kunde välja en annan väg hem.

20150909_174333

2 reaktioner till “Imorgon är det dags

 1. Är ett ganska vanligt fenomen att hundar som inte är extrema arbetsråttor (typ Smella) inte är fullt lika taggade när man vänder hemåt. Eldar är likadan, både vad gäller drag och promenader i allmänhet 😉
  Kan det vara så att Dia har lite ont? Kanske bara nån spänning eller träningsvärk om ni vart igång mycket, men som får henne att tycka det är lite obehagligt och förknippa det med draget? Kan vara värt, om du inte redan gjort det såklart, att känna igenom henne ordentligt, klämma och känna på muskler och leder, samt titta så det inte är tassarna som kanske bråkar med henne. Jättevanligt tidigt i säsongen innan dom vant sig.
  Eldar har en grej då han tycker det är obehagligt om farten blir för hög – om han sitter ihop med annan hund. Funkar i större spann eller om han körs ensam, men annars är det som han blir lite farträdd. Märker du av nåt sånt på Dia?

  Jag håller tummarna för att allt går bra med Mikael!

  Gilla

  1. Bra idé att kolla om hon har ont. .. tror dock att det mer har att göra med att hon är osäker. .. Kan vara som du säger att hon reagerar om farten blir för hög också, men lika bra att undersöka brett 🙂 Tack för tipsen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s