En helt ny sida av Amy

Idag kom Elin, Flash och lilla Frida hit, och vi gjorde i ordning picknick och gick en tur i skogen. Amy fick bära klövjeväska med lite lättare saker i. Det roliga med väskan är att hon blir lite mer ”bromsad”. Hon har lättare för att lyssna och blir inte lika uppslukad av skogen. Jag har ju tränat inkallning med henne sååå länge nu, och idag var hon på ett sånt humör att jag faktiskt vågade släppa henne korta stunder! Det var en fantastisk känsla och det tyckte nog hon också. Och hon lyssnade fantastiskt bra! Hon kom varenda gång jag ropade på henne. Jag hade god kyckling med mig i fickan som hon fick när hon kom på inkallning. Knepet är att se till att hon håller sig nära. Vid ett tillfälle verkade hon få upp ett spår, och till och med då avbröt hon och kom till mig. Jag har sett en helt ny sida av Amy idag.

Amy har ju inte gått lös på flera år, men under tiden har jag tränat inkallning i lina, samt övat på gården där hon springer lös. Men fortfarande är det ju på väldigt begränsade platser jag vågar släppa henne, och jag märker genast när det är dags att koppla henne. Men det fungerade otroligt bra idag!

IMG_2126 (2)EIMG_2146 (2)EIMG_2334 (2)EIMG_2101 (2)EIMG_2205 (2)EIMG_2112 (2)EIMG_2326 (2)EIMG_2185 (2)EIMG_2171 (2)EIMG_2239 (2)EIMG_2242 (2)EIMG_2251 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s