Well done, Amy!

Jag och Amy fortsätter lösträningen. Jag kör med långlina släpandes på marken, mumsigt godis och roliga leksaker. Samt uppgifter i skogen och lek och bus. Det har fungerat förträffligt bra! Hon lyssnar klockrent varje gång, och till och med när Dia stack in mellan träden som om hon sett någonting lyssnade Amy bra och kom tillbaka till mig. Det svåra är ju riktigt att veta hur hon uppträder om det springer upp ett rådjur framför nosen på henne, men då har jag linan som säkerhet.

Jag är väldigt förvånad och positivt överraskad. Men det var ju ungefär tre år sedan vi försökte ha henne lös senast, och jag har tränat mycket sedan dess. Och hon har förändrats. Blivit lite äldre och mycket mer lyhörd.

Det är som om det har öppnat en helt ny värld för oss, vad mycket bättre kontakt man får när man slipper kopplet! Det känns som om vi knyter ett starkare band. Amy verkar väldigt lycklig över den nya situationen, och istället för att ta tillfället i akt och smita så tar hon ännu mer kontakt med mig, busar och vill ha uppmärksamhet.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s