Glädjen att ha flera hundar

Tre sötnosar ute på landet under solen, det är allt jag behöver! Upplever ofta att folk inte förstår varför man vill ha mer än en hund. ”Det räcker väl med en”, har jag hört så många gånger att jag är helt less på det. Det beror ju på vad man menar med ”räcker”. Självklart skulle jag hellre ha en hund än ingen. Det finns inte i min världsbild att jag skulle leva utan hundar. Men eftersom jag har skaffat mer än en hund så kan man ju på ett sätt säga att det inte är tillräckligt med en.

Det verkar som om folk tycker att det bara verkar bökigt och dubbelt med problem. Jag skulle säga att det handlar mycket om vilka hundar man har. Dia och Amy ihop är väldigt krävande, eftersom de triggar varandra. Att ha Zelda är inte som att ha en till Amy eller en till Dia. Zelda märks knappt av på promenaderna, förutom att hon vill busa ibland, och att hon älskar att få uppgifter. Men egentligen är det inte mer krävande än att bara ha Amy och Dia. Men i den här jobbiga situationen jag befinner mig i nu så passar det ju bra att kunna ha Zelda till låns, och inte ha hela ansvaret för henne.

Folk kan ju tycka ”har du inte tillräckligt med hundar i den här situationen?” men sanningen är den att Zelda bara tillför glädje. Det är därför jag har henne så här mycket, just i den här situationen; för att hon gör mig glad, och vi kan göra roliga saker tillsammans. Det är värt så otroligt mycket, det är bättre än några mediciner i världen.

Det jag känner är att visst, det är mer jobb med fler hundar, det är dyrare, svårare att ta med sig överallt och det kräver mer tid. MEN det är också flerfaldigt så mysigt, de har utbyte av varandra och man får ha hand om flera olika personligheter. Och det är så jag vill leva.

IMG_2925 (2)EIMG_3031 (2)EIMG_2958 (2)EIMG_2994 (2)EIMG_3020 (2)EIMG_2952 (2)EIMG_3021 (2)EIMG_2963 (2)EIMG_2979 (2)EIMG_3056 (2)E

 

 

 

9 reaktioner till “Glädjen att ha flera hundar

 1. Det är inte jobbigare att ha flera hundar en hund under sk normala förhållanden, Som du påpekar dyrare. Vi har haft fyra hundar. Tre dvärgschnauzrar innan Nelly kom in i gänget för 6 år sedan.Hundarna uppfostrar varandra & har sällskap av varandra. Tänk vad ensam en ensam hund är. Bara kul att hundar med olika egenskaper.

  Som jag ser det nu så är Nelly uppfostrad av Nisse (avlivad i fjol) Hon har tagot över hans sätt att vakta & sitta på tunet & filosofera.
  Bara ett rent nöje m gänget. Hundar växer upp som människobarn & flyttar hemifrån. Det är dyrt att ha tre på hunddagis

  Ha de gott med ditt fina gäng. Sov gott.

  Gilla

  1. Växer inte upp som människobarn, ska de va naturligtvis. Hundarna fyller en icke oviktig social funktion ej att glömma.
   Nisse köptes då jag var arbetslös & med den motiveringen att han & jag ska ha det mysigt på fredagskvällen. Jag med ölen & han m Bullens pilsnerkorv. Bara en tanke naturligtvis. Men Nisse är Nisse, min första hund. Han var speciell, efterlämnade ett stort tomrum.
   Nu är det tre hundar i gänget. två dvärgschnauzrar 10 år gamla, Knutte & Mysan åsså golden retrievern Nelly.

   Ha de

   Gilla

 2. Precis så är det! Vet inte vart jag hade varit utan den fantastiska glädje och kärlek som hundar ger, och vill ju så gärna ha ett par till. Är bara ekonomin som hindrar mig 😛

  Underbara bilder på fina er, och förlåt för att det var så länge sedan jag skrev något. Stor kram till dig ❤

  Gilla

 3. Här är det många som säger ”oj ni har ett helt zoo”. Jag känner att djuren ger mig så mycket. Bland annat upplevelsen av villkorslös kärlek och vad är bättre än det? Hade jag bara plats och tid skulle jag ha många fler 🙂

  Gilla

 4. Jag bara läääängtar efter hund nr två och till sommaren är planen att det blir en till. Har man en gång haft två och upplevt det positiva med det så tror jag att man längtar tillbaka till det. Så är det för mig i alla fall.
  Har aldrig haft mer än två samtidigt, men med den ras jag har nu så tror jag det är lätt att skaffa fler eftersom de är som du beskriver den vallhund som är hos er ibland. De är så lättsamma och följsamma och typiska ”flockhundar”, Det liksom bara flyter på i flock med ett gäng schapendoes!! Underbart att se!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s