Att hålla hårt om det som betyder något

Min psykologs ord har blivit som ett mantra jag upprepar för mig själv, och ingen annan har någonsin lyckats få mig att ändra inställning till mig själv på det sättet som hon gjorde genom att säga de orden. Hon sa att jag skulle ordna mitt liv så att jag mådde bra, istället för att hela tiden försöka anpassa mig själv efter omgivningen. För första gången kändes det som om jag fick tillåtelse att vara som jag är. Och ärligt talat, i trettio år har jag försökt att ändra på mig själv så att jag ska ”passa in” utan att lyckas särskilt bra. Så jag inser ju att den enda vägen är att anpassa kontexten efter mina egna behov.

Till exempel, nej jag är ingen tävlingsmänniska. Så fort någonting stinker prestation får jag ångest. Det är bara att acceptera detta. Inom hundvärlden blir man hela tiden matad med detta prestationsinriktade tävlingstänk och det leder lätt till att jag känner att det är dit man ska sträva. Jag tränar gärna, både själv och tillsammans med andra, går kurser och lär mig mer. Men jag har svårt att se mig själv i ett tävlingssammanhang. Och egentligen är det inget konstigt med det, man måste ju inte tävla.

Hur jag vill leva mitt liv är någonting som blir allt viktigare för mig. Och att hålla fast vi det som betyder någonting, det som får mig att må bra. Eliminera sådant som får mig att må dåligt. Mitt hundliv och livet på gården har skapat en känsla av att ”komma hem”, även om det låter kliché. Jag börjar se andra utvägar ur den här soppan. Vägar som gör det möjligt att ha kvar gården, att bo kvar och leva här, där jag mår så bra av att vara. Det ger jag inte upp så lätt.

IMG_20151108_101512IMG_20151108_133251

2 reaktioner till “Att hålla hårt om det som betyder något

 1. Ja du att tävla är inte nödvändigt men att trivas är nödvändigt. Hoppas att dina tankar om framtiden går att genomföra. Att tro på sig själv är inte lätt alla ggr. Den lille rackaren som sitter på ens axel & säger elaka saker. han måste skakas av.
  det är ett fint hus ni har.

  Lika fina bilder tar du! Skulle du inte kunna ägna dig åt ngt konstnärligt, vet ju att du gör både det ena & andra!

  Ha de gott & ta vara på dig. Kramen

  Gilla

  1. tack! Jo jag håller ju på lite med konst på fritiden, och det är verkligen någonting som gör mig glad! Så jag tänker att jag ska försöka ägna ännu mer tid åt det i framtiden :=

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s