Att öppna upp för sorgen

Det blev rätt sent igår på grund av en bra film först och sedan följde jag händelserna i Paris. Den här dagen har gått i sorgens tecken. Jag tycker att det är så otroligt fruktansvärt det som har hänt, och allting som händer hela tiden i världen.

Eftersom jag själv har en hel del att kämpa med så brukar jag välja att stänga av från allt elände i världen. Det blir helt enkelt FÖR tungt. Men idag har jag tagit in händelserna i Paris med alla  mina sinnen, och tillåtit mig att känna sorg. På grund av detta är det som om all annan sorg kommer sköljande i kölvattnet. Sorgen över allt som har hänt, vår dröm som blev en mardröm, allt kämpande som resulterade i ett uppbrott. Jag har nog pressat undan allt detta. Försökt gå vidare, kämpa på. Men idag, en dag i sorgens tecken öppnade jag upp för all sorg som varit instängd i det innersta i mig.

Jag kom igång lite sent idag. Och sedan fick jag för mig att jag skulle börja rensa och städa i lillstugan då jag börjat tänka i banor på att hyra ut den.

Och som vanligt när jag börjar på ett projekt blev jag fast, glömde till och med att äta lunch. Hundarna var ute på gården och Zelda följde med i mitt arbete, satt på trappen och vakade.

Då det har varit hundstuga ett bra tag så var det lite att städa, och vi har ju fortfarande skivor för fönstren så att Dia inte ska få för sig att försöka ta sig ut. Timmarna gick men jag hann en hel del faktiskt. Riktigt skönt att komma igång och få annat att tänka på.

När jag insåg att jag var tvungen att laga lite lunch var klockan redan fyra, och sedan tog jag och hundarna en lång promenad på en och en halv timme i mörkret. Riktigt mysigt! Nu slappar vi resten av den här sorgsna lördagen. Men jag har i alla fall tre varma, mjuka vänner som fyller mig med kärlek.

20151114_13003220151114_14415020151114_14412920151114_11135720151114_16451220151114_17150920151114_00250020151114_203356 (2)20151114_204110

5 reaktioner till “Att öppna upp för sorgen

 1. Jag håller med dig, det är så fruktansvärt tung dag igår för man tog in allt i hjärtat, men det är inte alla människor som kan göra det! Jag tycker om din blogg så mycket, och jag hoppas allt blir bra för dig o hundarna!
  Jag önska du bodde närmare för du o ja skulle kunnat starta nått hunddagis med lite hundvård mm..
  Well, jag hoppas allt blir bra för dig!!
  Mvh sara

  Gilla

 2. Gokväll.
  Sorgen kommer alltid att finnas där. liksom saknaden. Historien likaså. Ibland kan vi lära oss ngt av historien & ibland inte.
  Tiden har en förmåga att rinna iväg när det finns att göra.

  Det som hänt i Paris är fruktansvärt men tyvärr är det inte sista ggn & ej heller den första det sker liknande grymheter över hela världen. Men ju längre bort desto mindre uppmärksammas det här.

  Tur att vi har begränsning att avskärma oss så vi slipper ta in allt. samt tur är att det också finns positiva händelser i våra liv annars vete 17 hur det skulle vara att leva.

  Att promenera på mörka vägar där det inte är ngn trafik har sin tjusning.
  Vi har mycket djur runt vår tomt på kvällarna. Vi ser dem inte men Nelly märker av dem & vaktar sin tomt. Hon skäller.

  Nelly är ju en golden uppfostrad av dvärgschnauzrar, så hon har blivir´t en vakthund, ler.

  Ha en skön kväll & ta igen dig.
  kramen

  Gilla

  1. nej det blir ju lite som att man måste välja ut det man ska engagera sina känslor i. Man kan ju inte gå runt varje dag och må dåligt över alla hemskheter världen över, men som sagt när det händer så är det ju svårare att bara skärma sig…tack för det, och detsamma 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s