Hur är din ”drömhund”?

Hur ser ”drömhunden” ut? Finns nog lika många svar som det finns hundägare. För det första så finns det ju ingen hund som är perfekt, och för det andra tror jag att det för många tar ett tag att förstå vad det är för hund man vill ha och vad som passar ens personlighet och livsstil. För mig har det inte varit så lätt faktiskt, det här med att helt veta vilken typ av hund är det jag vill ha?

Jag har ju pendlat mellan csv, polarhund och australian shepherd/vallhund. Och jag kommer på mig själv med att ha resonerat i banorna det måste finnas en ultimat ras för just mig. Men jag har tänkt om. Eller snarare har jag insett att det finns fler än en ras som passar mig. Det handlar ju om vad man vill göra med sin hund och hur man vill att hundlivet ska se ut.

Nu när jag har börjat lära känna Karak lite så slås jag av den här känslan som jag har haft länge, att jag också gillar att det finns någonting att jobba på. Man kanske har en bild av ”drömhunden” som en lydig hund utan olater som alltid gör rätt i alla situationer. Men så är det ju inte. Inte för mig i alla fall, eller för någon annan som väljer såna här raser 🙂

Min pappas fru sa till mig förut att hon aldrig skulle kunna ha såna här hundar som jag har; hon måste ha en hund som är lätt att ha och göra med och som alltid gör som man säger. Och Zelda är ju en fantastisk hund och jag kommer att fortsätta ha henne mycket. Det viktiga för mig är inte att allt är perfekt, utan att det någonstans finns en vilja att samarbete. Amy är ju en envis och självständig tjej, men jag kan faktiskt få henne att anstränga sig för att göra rätt. Och Karak, han är en malamute, stark och envis, men samtidigt ger han järnet när vi tränar. Det roliga med honom är att han inte kan så mycket när det kommer till vardagslydnad (han kan sitt men det är inte så mycket mer än så), men han gör verkligen allt för en godis 🙂 Det är det jag tycker är så kul; att ta sig an utmaningar tillsammans och göra framsteg. Ju tuffare väg man har haft desto gladare blir man vid framgång.

Så hur ser er ”drömhund” ut?

Här är en liten video när jag börjat lära Karak lite enkla saker som ligg och stanna kvar.

4 reaktioner till “Hur är din ”drömhund”?

  1. Åh jag tror nog att jag fått min drömhund i Lobo – han är verkligen precis lagom ”lydig”, lätt med andra hundar och supersnäll mot allt och alla med viljan att lära sig, men med egen vilja och driv. ^^ Väldigt lugn inomhus men väldigt pepp utomhus, gosig och… Det är svårt att beskriva honom bättre än att han helt enkelt är min ”perfect fit” ^^

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s