Det tar tid att bli en flock

Den första veckan med Karak har gått över förväntan. Det är ju alltid lite spänt när det kommer en ny familjemedlem. De hundarna som redan finns i familjen måste vänja sig vid den nya som kommer, och den nya måste vänja sig vid en helt ny tillvaro, med nya familjemedlemmar, nya miljöer och nya rutiner.

Jag kommer ihåg när Wynee kom. Det var lite mätningar mellan henne och Dia, lite gruff och småbråk. Jag separerade dem vid måltider, var försiktig med leksaker och tuggben och annat som kan skapa konkurrens. Men efter ett tag försvann allt det där, då kunde de i princip äta bredvid varandra och alla hittade sin plats i flocken. I slutet var Dia och Wynee riktigt bra vänner, lekte ofta och kunde ligga i soffan och mysa tillsammans.

Nu med Karak gör jag på samma sätt. Karak har ett tydligt resursförsvar när det kommer till mat, så jag ger dem mat i olika rum. Annars har det varit väldigt lugnt. Karak kan morra ibland när han ligger och vill vara ifred och Dia kommer och är på sitt bushumör. Dia är ju en envis tjej på det sättet, men när Karak säger ifrån då lyssnar hon. Ute på gården leker Karak och Dia väldigt fint, och det ser ut som om de verkligen har roligt ihop. De har också liknande sätt att leka på, dvs lite hårdhänt, brottas och fajtas, som gör att de passar bra ihop.

Amy är med ibland, men oftast är hon lita på sidan av och strövar runt för sig själv. Det har varit väldigt lugnt mellan Karak och Amy.

Det tar ju tid att bli en helhet, en flock. Med Wynee tog det ett par månader innan hon verkligen blev en del av flocken, till exempel var med och lekte med Amy och Dia på lika villkor. Min känsla så här efter en vecka är i alla fall att Karak kommer att hitta sin plats här och att det kommer att vara till glädje för alla 🙂

IMG_4210 (2)EIMG_3870 (2)EIMG_4212 (2)EIMG_3949 (2)EIMG_4213 (2)EIMG_3733 (2)E

 

2 reaktioner till “Det tar tid att bli en flock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s