Att ge av sig själv

Tyvärr har det blivit plusgrader här igen. Regnigt och lerigt. Men vi deppar inte för det. Jag och Karak testar varandra, men det finns en spontan glädje och kärlek mellan oss. När hundarna är ute på gården och jag tar på mig jacka och stövlar och kommer ut, då hälsar han mig genom att komma och hoppa på mig, boxa mig i magen med tassarna som för att säga: ”nu leker vi!”

Att vara en bra hundägare är att ge av sig själv. Att själv klä på sig och ge sig ut i leken. Hundarna tycker det är skitkul när matte kommer ut och ska vara med. Jaaaa nu kommer matte! Det värmer. Bara reaktionen hos hundarna när jag busar på deras vis, lägger mig ner på marken och brottas. De ÄLSKAR det, och jag med 🙂

Jag har så smått kommit igång med draget med Karak, men vädergudarna verkar ju vilsna där uppe. Igår var det snorhalt så då kunde jag inte bege mig ut alls. Idag har jag uträttat ärenden på rusta och djurmagasinet, och sedan tog vi en timmes promenad i Stenhagen. Karak har inte gått så mycket i höst, så vi börjar med ca 5 km ett par tre gånger i veckan, och sedan utöka.

Ikväll tog vi en längre kvällspromenad i regnet och mörkret. Fördelen när det är så där ruggigt ute är ju att det är så mysigt att komma hem sen. Göra en kopp te och sätta sig i soffan med en filt. Karak brukar få välja om han vill vara ute eller inne, men han brukar självmant komma in, och det känns som om han vill åt gemenskapen. Amy och Dia är riktiga soffgrisar på kvällarna.

Om kvällarna är det hem ljuva hem.

IMG_4218 (2)EIMG_4220 (2)EIMG_4229 (2)EIMG_4267 (2)EIMG_4271 (2)E IMG_4227 (2)EIMG_4242 (2)EIMG_4292 (2)EIMG_4276 (2)EIMG_4321 (2)EIMG_4326 (2)E

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s