Ensam tjej på en gård

När man köper en gård, och dessutom ett renoveringsobjekt, så har man ju stora planer för hur man vill skapa sig en framtid. Det hade vi också. Men det blev ju inte riktigt så. Det här året går mot sitt slut och det har varit det värsta året i mitt liv.

Men det finns bara en väg, och det är framåt. Jag älskar gården och livet här, men det jag inte hade räknat med var ju att vara ensam tjej här. Mikael är visserligen här ibland och han hjälper mig med det han kan, men allt ”jobb” måste ju jag göra.

Igår vaknade vi med strömavbrott, och hela dagen gick åt till att testa proppar, springa ut och leta efter proppskåpet ute på gården, leta efter verktyg jag aldrig sett i hela mitt liv. Och så ser mitt liv ut just nu. Även om jag får mycket hjälp av mina föräldrar så är jag ensam ansvarig för att det alltid finns ved och en brinnande eld, att det finns mat hemma, byta däck på bilar, besikta bilar, ta bilar till verkstan, laga staket, bygga hundgård. När snön kommer måste jag skotta så vi kommer fram till huset. Jag renoverar och målar i badrummet. Och sen allt jobb med hundarna, vilket jag i och för sig tycker är kul.

För det mesta går det bra. Jag tar hjälp när jag behöver. Men igår när vi varken hade el eller vatten så höll jag på att bryta ihop en smula och önskade att en handy-man bara kunde dyka upp från ingenstans och rädda mig ur knipan.

Men… jag håller modet uppe. Idag blir det nog en bättre dag. Det är i alla fall kallt och soligt. Jag har börjat dagen med att hämta in ved från ladan och busat med hundarna. Bättre start är svårt att få.

IMG_3990 (2)EIMG_3991 (2)EIMG_3998 (2)E20151208_095029

6 reaktioner till “Ensam tjej på en gård

  1. Jag förstår det där allt för väl, och då är jag ändå inte gräsänkling allt för ofta. Det du gör är imponerande och du ska vara stolt över att du klarar vardagen. Det är tur att du har hundarna, och tur för dem att de har dig ❤

    Gilla

  2. Du är en härlig tös med skinn på näsan. Inte lätta alla ggr men när du fixat ngt så är du en kunskap rikare. Bra jobbat. Det är den långa vandringen på livets stig som du går på. Än gång bra kämpat. Vet själv fast karl jag är. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s