Två ögon i mörkret

På kvällarna brukar vi ta mysiga promenader i mörkret under stjärnorna, med reflexer och pannlampa. Ikväll fick vi dessutom sällskap. När vi hade gått en bit såg jag hur två små ögon reflekterades i ljuset från pannlampan.

Efter ett kusligt ögonblick då jag funderade över vad det kunde vara, förstod jag att det måste vara en räv. Det kan ha varit Cleo, för när jag pratade med hundarna och gav dem godis såg jag hur ögonen kom närmare. Hundarna fick också syn på dem och efter lite tumult lyckades jag få tillbaka deras uppmärksamhet. Räven cirkulerade kring oss medan jag belönade hundarna med godis. När vi fortsatte gå och jag såg mig om märkte jag att den följde efter oss. Om vi inte var tvungna att passera en del hus på vägen hem är jag övertygad om att den hade följt efter oss ända hem.

Det enda som oroade mig var att den skulle komma så pass nära att hundarna flippade ur, för de är rätt starka alla tre tillsammans. Men som tur var så höll den sig ändå lite på avstånd. Men det har helt klart en nyfiken liten krabat som inte verkade skrämmas nämnvärt av tre stora hundar som stod och gläfste mot den.

20151209_190457

3 reaktioner till “Två ögon i mörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s