Intresse, aktivitet, acceptans och fanatism

Visst är det fascinerande att det kan fungera så att ju mer man gör desto mer orkar man göra? Att botemedlet mot passivitet i de allra flesta fall är aktivitet.

Jag får ofta frågan hur jag orkar med tre stora och krävande hundar. Man måste ha ett stort intresse för det man gör, man måste gilla att vara aktiv, och man måste ha en acceptans för att man blir låst och att livet alltid eller i alla fall till stor del kommer att handla om hundarna.

Men faktum är att det blir som ett beroende. Man vill bara ha mer och mer 🙂 Man måste nog vara lite fanatisk kring det hela, samtidigt som man måste vara kreativ och hitta lösningar så att man även kan leva ett liv utanför hundlivet.

I ärlighetens namn har jag inte varit någon särskilt aktiv person innan jag skaffade hund. Eller, i alla fall inte fysiskt aktiv. Jag har hela mitt liv ägnat mig åt konst, att teckna, måla, skriva. Jag har aldrig varit någon som gillar att bara sitta och slappa framför något meningslöst tv-program. Men fysiskt aktiv har jag inte varit i någon större utsträckning. Jag har ridit och jag har dansat, det är det som jag verkligen har uppskattat. Jag har aldrig gillat sport.

När jag kom in i hundvärlden kändes det som om det väckte någonting i mig som alltid funnits där men som inte fått något utlopp. Jag har alltid älskat vintern och under hela min uppväxt har vi åkt slalom om vintrarna. Och äntligen har jag hittat någonting som gör att jag får komma ut regelbundet. För jag har nämligen aldrig varit så förtjust att ta promenader bara för att gå promenader. Men med en hund vid sin sida är det en helt annan upplevelse. Det är som om jag äntligen har hittat mitt sätt att leva. Och att jag märker att jag mår bra av ett aktivt liv, och lite fanatiskt liv.

Idag var jag ute på gården länge och busade med hundarna. När jag skulle fota såg jag att både Amy och Karak hade lite spår av blod på sig. Jag undersökte dem och hittade några blödande knölar på Dias haka. Har förut sett att hon varit lite röd på hakan. Får kolla upp det, ser ut som någon slags allergisk reaktion. Hon är i alla fall pigg och glad tjejen.

IMG_9212 (2)EIMG_9270 (2)EIMG_9332 (2)EIMG_9216 (2)EIMG_9226 (2)EIMG_9232 (2)EIMG_9352 (2)EIMG_9346 (2)EIMG_9276 (2)EIMG_9375 (2)EIMG_9249 (2)E

En tanke på “Intresse, aktivitet, acceptans och fanatism

  1. Åh jag känner verkligen igen det där! Vid nyår så funderade jag väldigt mycket över min energi- och aktivitetsnivå, och kom fram till att jag blivit alldeles för lat för mtt eget och Lobos bästa. Så nu har jag sen dess sett till att vara ute på riktiga promenader och med ”huvudaktivering” de senaste två veckorna. Man känner nästan direkt att de få dagar som jag tänkt ta det lugnt blir jag alldeles stissig av att sitta still! Och de dagar jag rör mig orkar jag med att städa, diska och allt annat sånt man måste göra. Spännande hur kroppen funkar egentligen ^^

    Hoppas att du får bukt med Amys utslag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s