Hunddejt i vinterskogen

Idag kom Anna med söta Decado hit igen. Ett lite spänt möte mellan Decado och Karak, som inte har träffats tidigare. Men det hela gick väldigt bra (förutom att dörren inte var riktigt stängd så hundarna lyckades putta upp den och alla tre på stackars Decado som satt och väntade utanför). Har lite problem med dörren när det är så här kallt.

Det är 16 minusgrader och soligt. Vilken lycka att få uppleva riktig vinter! Vi tog en härlig skogspromenad med hundarna. Jag släppte Karak när han hade börjat lugna ner sig och det gick jättebra, han och Decado lekte mycket med varandra.

Äntligen fick Amy vara med och busa också, för sist vi sågs hade jag ännu inte vågat släppa Amy lös. Hon sköter sig så fint tjejen! Och Karak också, håller sig alltid i närheten, och det är jag så glad för. Vid ett tillfälle försvann alla fyra hundarna mellan träden med Amy i täten. Både jag och Anna ropade på dem, och vem kom tillbaka först? Karak, malamuten, haha. Sen kom de andra tre farande.

Det känns bra att det fungerade mellan Karak och Decado eftersom jag och Anna träffas rätt ofta med hundarna. Det enda som hände var på slutet av promenaden, efter att Karak varit på Decado för att rida på honom, och Decado slutligen tröttnade och sa ifrån. Då rök de ihop så att vi fick sära på dem. Karak låter väldigt mycket, men han biter inte. Efter bråket var allt lugnt igen, så vi hoppas på att det kommer att gå bra nästa gång. Karak är inte en långsint hund utan reagerar i en given situation. Man lär så länge man lever, och man lär känna sina egna hundar. Karak känner jag ju inte utan och innan än, men i fortsättningen ska jag koppla honom om jag ser att han är för ”på”.

En mycket härlig promenad i alla fall, och vi satsar på favorit i repris nästa helg.

IMG_9491 (2)EIMG_9402 (2)EIMG_9527 (2)EIMG_9545 (2)EIMG_9535 (2)EIMG_9540 (2)EIMG_9521 (2)EIMG_9496 (2)EIMG_9474 (2)E

 

En tanke på “Hunddejt i vinterskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s