Förändringar och Dias framtid

Det senaste året har förändringarna i mitt liv varit brutala. Först kom Mikaels hjärnblödning för ett år sedan, och jag blev sjukskriven, sen kom hans beslut att separera och sälja gården, mitt paradis.

Nu har jag börjat jobba halvtid igen, på ett jobb där jag trivs. Men det innebär också förändringar för hundarna. Det är skillnad att vara ensam med tre hundar och att vara två. Hittills har Mikael varit här hemma med hundarna när jag har jobbat, men det kommer inte att fungera särskilt länge till. När Mikael jobbade hade han verkstaden hemma så det löste sig alltid med hundarna.

Hundgården är nästan klar, men tyvärr hann inte Mikael göra klart i hundkojan innan olyckan drabbade oss. Det som behövs är att den ska isoleras. Det har ju varit så väldigt kallt den här vintern också.

Så jag har bett min pappa komma och hjälpa till att göra klart hundkojan så att hundarna kan vara där när jag jobbar. Han ska komma imorgon så då blir det jobba av!

Men vi har ett till litet problem som heter Dia. Hennes separationsångest är någonting vi har tampats med länge, och tränat och tränat. Och visst har det blivit lite bättre. Men hon är en hund som kan ta sig ut ur det mesta. Så frågan är hur hon beter sig om hon lämnas med de andra hundarna i hundgården i fyra timmar. Jag har skjutit undan varje tanke om framtiden där Dia utgör ett problem, för jag älskar henne så otroligt mycket och kan inte tänka mig ett liv utan henne.

Så jag pratade med min arbetsgivare, som direkt sa att jag kunde ta med Dia till jobbet. Det väckte ett stort hopp om att det kan lösa sig i alla fall. Dia kommer ju naturligtvis tycka att det är jobbigt i början att vara på en ny plats med en massa hästar, men enligt henne är allting bättre än att lämnas ensam. Och ofta är jag ju helt själv i stallet, så hon kommer nog att kunna vänja sig. På måndag blir nog första dagen jag ska prova att ta med henne, för då ska Mikael till läkaren. Ska bli spännande och kul att ta med lilla sniff på jobbet ❤

Sen har vi ju det där på hennes haka. Jag har googlat en massa och misstänker att det kan vara furunkulos. Så jag måste boka tid hos veterinären också. Än så länge verkar hon inte så besvärad av det, och hon har ingenting på tassarna utan bara på nosen. Men har förstått att det kan vara lite svårt att få bukt med, tyvärr…

IMG_9333 (2)EIMG_9259 (2)EIMG_9334 (2)E

6 reaktioner till “Förändringar och Dias framtid

  1. Jag har bestämt att allt kommer gå bra och lösa sig till det bättre för er. Ni har haft nog nu för ett tag tycker jag ❤

    Gilla

    1. Jag har jobbat i ett stall ett tag och där kunde jag ha med hundarna vilket var kanon! Däremot trivdes jag inte så bra så nu är jag på väg tillbaka till socialtjänsten så det blir lite problem att lösa med hundarna. .

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s