Tumult i skogen

Idag har jag och Dia varit och hälsat på Elin som fyllde år idag, och Dia fick leka lite med Flash. Jag tog bara med Dia och de andra fick vara hemma i hundgården. Det är nyttigt för Dia att göra något utan de andra ibland.

Amy och Karak klarade galant att vara ett par timmar i hundgården. De låg och sov i hundkojan när jag och Dia kom tillbaka.

När jag hade fått i mig lite lunch tog vi en härlig skogspromenad och hundarna var lösa. När vi hade gått ett tag hörde vi hundskall på avstånd. Jag kopplade hundarna och gick vidare. När vi kom ut på skogsvägen vid oss så möttes vi av grannen med sina fem hundar som alla var lösa och minst ett par kom springande mot oss. Dia får ju spel och kastade sig ut i kopplet, och Karak hakade på. Eftersom det var mycket snö halkade jag omkull och sen var det lite kört. Jag släpades med flera meter innan jag fick stopp på dem. Till råga på allt gick Amys koppel upp i tumultet och hon sprang efter en liten fransk bulldog som sprungit mot oss. Men när jag ropade på Amy kom hon faktiskt tillbaka, och stannade vid min sida även om jag inte just då var förmögen att greppa hennes koppel för att jag hade fullt upp med att hålla i Dia och Karak.

När jag väl hade kommit på fötter gick det bättre och jag kunde få kontakt med Karak. Allting slutade bra, Amy och Karak gick vid min sida därifrån och Dia hade lugnat ner sig. Men jag insåg där att jag behöver skaffa en antidragsele åt Karak, för han är grymt stark! Tyvärr är det ju Dia som drar igång de andra, det var hon som först kastade sig fram. Karak är mycket lättare att hantera när han är ensam, och detsamma med Amy. Men om man ska gå med alla tre är det ju en bra idé att ha kontroll… Jag brukar ha kontroll, men det är mycket svårare att få fäste själv när det är snö, det märkte jag ju. Ja, ja, man lär sig något varje dag!

Men det är ju därför mina hundar bara är lösa i skogen där vi inte stöter på andra hundar. Och det hade ju varit att föredra om alla tänkte så.

IMG_9555 (2)EIMG_9582 (2)EIMG_9629 (2)EIMG_9639 (2)EIMG_9636 (2)EIMG_9633 (2)EIMG_9587 (2)EIMG_9572 (2)EIMG_9628 (2)E

 

 

 

En tanke på “Tumult i skogen

  1. Provade att ha min 6 mån tik lös i skogen igår, tillsammans med två vovvekompisar. Gick underbart! Men skulle aldrig våga ha henne lös där jag vet att det kan komma båda folk och hundar, då hon gärna vill hälsa på allt och alla, samt skäller lite grand.

    Tur att det gick bra och att du fick stopp på vovvarna! Synd bara att grannen inte hade full koll på sina hundar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s