Stängselproblem

Alltså, jag håller på att bli tokig! Jag har ju hägnat in gården med stängsel. Tidigare hade jag problem med att Amy lyckades smita, och då gick jag ut för att ta henne på bar gärning, vilket jag gjorde. Så jag åtgärdade det problemet och nu rymmer inte Amy längre.

Sedan skaffade jag Karak. I början smet han aldrig, men de senaste dagarna har han blivit en riktig rymmare! Första gången han rymde täppte jag till där jag misstänkte att han hade rymt. Det finns nämligen en liten glipa vid husgrunden där nätet inte ät fäst eftersom det inte går att fästa i stengrunden. Så jag ställde helt enkelt någonting för tills vidare.

Det gick några dagar och jag trodde att problemet var löst. Men sedan såg jag honom utanför staketet igen. Jag hämtade in honom och släppte ut honom igen, medan jag betraktade honom genom fönstren för att se om han skulle smita igen. Och jag blev vittne till hur han lyckades krypa under stängslet vid ett ställe där det var ett litet mellanrum mellan nätet och marken. Visste inte att Karak kunde vara så smidig! Så då fick jag gå ut och åtgärda det också. Sedan tog jag en sväng runt hela inhägnaden och tittade noga om det fanns några fler små kryphål, men kunde inte hitta något. Så då trodde jag att det tillslut var löst.

Men nej… någon dag senare såg jag honom utanför igen… Blev arg och stressad över hela cirkusen. Men när jag kom ut såg jag att han tog sig ut på det första stället, då det inte var tillräckligt bra åtgärdat, så jag gick ut och täppte till med kompostgaller som jag fäste hårt med ståltråd. Nu måste det väl ändå vara slut med rymmandet!!

Ja, det trodde jag verkligen, men nu ikväll när jag skulle hämta in dem var Karak utanför igen. Det är sånt här som verkligen kan få mig att bryta ihop. Jag kämpar och kämpar, har inte direkt några pengar att anlita någon som kan uppföra en j*vla stenmur runt gården, vilket känns som om det skulle behövas, har ett stort behov av att kunna släppa ut hundarna på gården, dels som avlastning för mig själv och dels för deras välbefinnande som jag är väldigt mån om. Och det känns som helt jäkla omöjligt att få till det så att han inte smiter. Det jobbigaste är att jag liksom inte förstår hur han bär sig åt. Har ju gång på gång gått runt inhägnaden för att se så att de inte kan ta sig ut.

Ja ja… det blir väl till att gå upp i morgon bitti och börja om från början…

IMG_9976 (2)E

 

5 reaktioner till “Stängselproblem

  1. Men åååå, vi har ju inte ens fått till ett stängsel alls då vi bor på ett berg. Stolpfötter är dock inhandlade, nu ska vi bara hyra en bergsborr och börja snickra ihop något. Men om det blir rymningssäkert återstår ju att se, hundar är ju långt ifrån dumma 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s