Anpassa hunden efter livet eller livet efter hunden

När man ska köpa hund är det ju viktigt att fundera över kan jag erbjuda hunden ett bra liv. Och valet av ras ska ju övervägas noga efter vad som passar en själv och ens livsstil.

Man har ju fått höra ett antal gånger att ”jag kanske skulle skaffa en annan typ av hund som inte krävde så mycket”, eller ”det kanske skulle räcka med en hund i den här situationen”. Och jag förstår resonemanget och kan till och med hålla med om att visst, det kanske vore enklare. Men nu skaffade jag ju inte husky, varghund och malamute för att jag ville ha några enkla familjehundar. Jag upplever att många tänker att jag ska anpassa mina hundar efter det liv jag lever just nu, medan jag tänker precis tvärtom. Jag måste anpassa mitt liv så att det passar mina hundar. Det kan ju för vissa låta väldigt självuppoffrande, men det är precis det det inte är, för det är det livet jag själv vill leva och som jag drömmer om, även om det kräver mycket.

Folk är ju oroliga för hur ska det bli när huset ska säljas, när jag ska hitta ett jobb, vara själv med tre hundar. Det är klart att det är mycket tankar om framtiden, men jag känner mig fast bestämd; jag måste hitta ett hus på landet med tomt man kan inhägna och hundgård, samt att jag får hitta ett jobb som går bra med hundarna. Där jag jobbar nu kan jag ju ha med mig hundarna, så det är ju jättebra. Om man vill så går allt att lösa.

IMG_0138 (2)EIMG_0190 (2)EIMG_0249 (2)EIMG_0196 (2)E

8 reaktioner till “Anpassa hunden efter livet eller livet efter hunden

 1. Jeg blir så irritert når folk tror at de vet hva som er best for meg og mitt liv. Jeg hadde tre unger, fem hunder og en mann som kjørte trailer på kontinentet. Jeg jobbet 4 dager i uka og hadde alt det daglige ansvaret. Det var slitsomt på en god måte. Hunder ute i naturen gir meg energi og det er ikke er ork som mange trodde. Etterhvert fikk han jobb så han kom hjem hver ettermiddag, det var nesten mer slitsomt. Det uroet min daglige rutine som jeg hadde tillagt meg alene. Alt har med innstillingen sin. Har man en positiv innstilling, så blir alt så bra.

  Gilla

 2. Så himla bra inlägg!

  Jag och min sambo fastnade i ett liv som inte var vad vi hade tänkt oss, vi satt mest stilla och hittade inte på så himla mycket. Det livet vi hade var absolut inte optimalt för en hund, men vi skaffade vår nya livskamrat för att ändra på det, något vi är SÅ otroligt tacksamma för att vi gjorde. Att vi vågade ta steget trots att det var läskigt. Nu gör vi allt det där vi bara drömde om innan, tillsammans med henne och ingen av oss kan någonsin tänka sig ett liv utan hund igen!

  Gilla

 3. Verkligen!
  Vi hade funderat på det i många år innan vi tillslut kände att nu fick det bli av eller vara. Många i vår närhet varnade oss för hur jobbigt det skulle bli, att man måste ut i alla väder och att man blir väldigt bunden. Men så kom hon hem till oss och det visade sig att allt det där inte var speciellt jobbigt alls, tvärtom!

  Gilla

 4. Känner verkligen igen mig i det du skriver! Nu har jag bara en hund än så länge, och han är väldigt lätt för att vara en tamaskan, men visst blir det bök ibland. Min pojkvän kan bli irriterad ibland över att man inte är så ”fri”, men jag tycker att man får igen så mycket mer av Lobo än vad man får krångel, så att säga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s