Drag med kickspark och pulka!

Sara var på besök härom dagen, och eftersom snön har lagt sig så ville vi passa på att dra med hundarna. Men jag har ju bara en kickspark, och vi var två personer, så hur skulle vi göra för att båda skulle kunna vara med?

Vi äger en gammal segerbadenpulka och jag fick idén att man kunde spänna den efter kicksparken, så kunde Sara åka med i pulkan bakom. Och så gjorde vi.

Det gick över förväntan, men eftersom det var en hel del nysnö så blev det tungt i uppförsbackarna. Då hoppade Sara av och jag körde med hundarna och väntade på henne längre fram. Om det hade varit hårt packad snö som det var tidigare så hade det gått kanonbra!

Karak drar ju kanon hela tiden, så länge han inte blir trött… Amy drar bra, men har en tendens att välja fel sida om Karak hela tiden. Jag har försökt med nacklinor för att hålla henne på rätt sida, men hon försöker ändå byta sida vilket resulterar i ännu mer trassel. Så om någon har något bra tips på hur man kan lära henne att inte byta sida så tar jag tacksamt emot. Dia är ju som hon är (ingen draghund med andra ord) men jag är glad så länge hon hänger med. Ibland sackar hon efter lite, men det har faktiskt blivit mycket bättre, det är inte ofta hon stannar och vill dra sig ur, som hon gjorde förut.

Vi filmade det hela och lade ut en liten snutt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s