Jobb, konsert och trögt drag

Eftersom jag skulle gå på konsert i fredags bestämde jag mig för att ha med alla tre hundarna till jobbet. Det var väldigt roligt, även om det också är extra krävande att ha dem med. Karak och Amy tyckte det var väldigt spännande och Dia var lite mer framåt än hon är när hon är själv.

Jag vågade inte ha alla tre lösa i stallet, så Amy och Karak fick vara bundna när boxdörren var öppen, och medan jag mockade fick de vara lösa i boxen. Dia är alltid lös i stallet. Men både Karak och Amy fick springa och utforska stället i turordning när jag hade tid att ha lite mer koll på dem. Även Amy och Karak visade respekt för hästarna och tyckte nog mest att de var lite läskiga.

20160226_123605E20160226_140234E20160226_141637E20160226_161401E

Som jag nämnde i förra inlägget var det Ghost som stod på scenen i svandammshallarna i fredags, och det var grymt roligt. Kan knappt minnas när jag var på konsert sist och det var mycket välbehövligt.

20160226_204541E

Idag tog vi en eftermiddagssväng med kicksparken. Det gick bra förutom att snön helt plötsligt försvann och vi stod på stora fläckar av gräs. Vi vände om och körde en annan väg hem. Dia har varit lite bökig i draget sista tiden. Drar inte alls och backar ur selen med jämna mellanrum. Hon får springa lös bredvid mycket nu och jag kör bara korta sträckor med henne, då det inte går så fort. Men det är ju bara att inse att hon inte är någon draghund, så är det bara.

Hon är verkligen en prövning, Dia. Hon är en hund som inte gör någonting hon absolut inte vill och hon kan vara mycket envis. Att blir sur och irriterad förvärrar varje tänkbar situation där man vill att hon ska göra någonting, och man måste hela tiden lirka med henne. Hon är nu tre år, men det kommer ta ett par år till innan hon hittar någon slags harmoni med världen hon lever i, det är min övertygelse.

20160228_142144E20160228_142136E

4 reaktioner till “Jobb, konsert och trögt drag

  1. Jeg har også en hund som ikke liker drag. Han syns rett og slett det går for fort og siden han ikke er på jobb, så kjeder han seg og finner på mye annet tull. Så han får som oftest ikke være med. Når jeg går lang tur med de to som trekker er han hjemme eller i bilen, så går jeg en tur alene med han etterpå (da får jeg litt trim også, siden han ikke trekker :p ). Synd, men jeg har etterhvert kommet fram til at han trives bedre med det enn å prøve å henge på skiturer som går for fort for han.

    Gilla

    1. jo precis, det kanske blir så tillslut… Dia är lite ojämn, för ibland drar hon bra och ibland inte alls, så det hänger på dagsformen… man får väl lära sig att känna av det där.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s