Dogparkour och följsamhet i skogen

Det har varit en stor omställning både för mig och hundarna sedan jag började jobba. Fokus har varit ganska mycket på nya jobbet och den nya tillvaron som det innebär. Det gör att jag inte haft lika mycket tid och ork att upprätthålla den träning som förut var ett vanligt inslag i vardagen. Jag syftar främst på vardagslydnad så som följsamhet och inkallning. Det är lite färskvara kan man säga.

Den sista tiden har jag gått mycket i skogen, men utan att träna så mycket. Och jag måste erkänna att det har fått små men ändå tydliga konsekvenser, framför allt när det gäller Amy. Hon har tappat lite av sin följsamhet, drar iväg lite längre än förut och lyssnar en aning sämre.

Så idag bestämde jag mig för att ta tag i det hela innan det går för långt, och vi har backat tillbaka bandet lite. Jag tog med mig extra fina belöningar ut i skogen, höll henne nära mig genom att leka och köra dogparkour. Det är hittills det allra bästa jag gjort med Amy i skogen. Hon ÄLSKAR det och det leder till att hon hela tiden är nära för att inte missa sin nästa uppgift. Jag har också börjat träna Karak, även om han är naturligt bättre på att vara följsam. Det är så himla roligt när man hittar en strategi som verkligen fungerar. För Amy har det varit klockrent, och Karak visar också på vilja att lära sig. Dia däremot är inte så imponerad, men det är få saker som imponerar på henne, haha. Tur att hon är född följsam!

20160301_102001E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s