En värld där allt ska vara tipp topp

Nu har jag slitit som ett djur i några dagar för att kunna visa huset för två intresserade par. Innan att ens annonsen kommit ut. Och när de kommer hit går de bara runt och gnäller på att det är en del att göra. Ja, det står VISST RENOVERINGSBEHOV i på-gång-annonsen som finns ute. Vem förstår INTE att det finns saker att göra då? Dessutom, det här är en BONDGÅRD och ingen förortsvilla. Jag känner mig en aning less idag, faktiskt rätt irriterad till och med.

Vi lever i en värld där allt ska vara så j-vla tipp topp jämt. Man ska ha det så himla fint hemma, man ska ha ett bra jobb med en bra lön, men samtidigt ha en massa tid över att träna, gå på yoga, resa, renovera huset osv. Ungarna ska vara duktiga, hundarna ska vara väluppfostrade och ligga snällt på sin pläd, man ska lägga ner tid på att förverkliga sig själv. Husen man köper ska vara skitfräscha men samtidigt vill folk inte betala så mycket.

Blä, säger jag. Ja visst, jag älskar att göra fint hemma och jag gillar inredning, MEN, om det skulle vara lite stökigt, lite hårigt efter hundarna, SO WHAT. Jag lever ett riktigt liv och inte i en ikea-katalog. Nu måste jag tillägga att jag faktiskt har väldigt städat hemma eftersom jag har tre stora hundar som hårar.( och idag på visningen var det väldigt fint städat ) Jag städar ofta och min familj och vänner säger att det alltid är så fint hemma hos mig. Och det är det, men det är inte kliniskt, och det finns hundhår på mattor och i soffan. Och golvet blir skitit efter att vi varit ute, men det går ju att torka bort. Man har hår och smuts på kläderna, men det går ju att tvätta.

Och apropå det här med djur, hår och renlighet så har forskning visat att barn som växer upp med djur drabbas mindre av astma och allergier, speciellt barn som växer upp på landet. Att vara tillsammans med djur under det första levnadsåret har en skyddande effekt. Så är det någonting som är ett problem så är det vårt rena samhälle.

Jag säger bara, LEV istället.

Och jag avslutar i en mer positiv anda, att jag tycker att jag har hittat det här sättet att se på livet hos polarhundsfolk. En acceptans och en öppenhet, och kärleken till hundarna och allt vad det innebär. Det är en känsla jag faktiskt inte har hittat på samma sätt hos annat hundfolk. Jag lägger naturligtvis ingen värdering i det, utan menar bara att jag har hittat ”min flock”. Det kan bero på att när man har såna här hundar så är det inte bara är en hobby utan en livsstil.

IMG_1091 (2)EIMG_1085 (2)EIMG_1115 (2)EIMG_1076 (2)EIMG_1100 (2)E

6 reaktioner till “En värld där allt ska vara tipp topp

  1. Jag och några vänner har alltid sagt att vi borde köpa en gård tillsammans, hjälpas åt med allt så alla får mer fritid, tid att leva. Det är omöjligt att hinna med allt själv, och lika omöjligt i parsamhet. Då får en liksom prioritera… med andra ord så håller jag med dig 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Jag håller med. Människor idag verkar inte klara att saker inte är tip top. Herregud. Ett hus är en investering för många år framåt. En investering som man kommer bygga ut, bygga om, bygga nytt, bytta till, renovera osv. Det är ju inget projekt som ska vara perfekt från början. Man ska ju leva, bo och skapa sitt eget hem.

    Gilla

  3. Det är då intressant att läsa din blogg, för mina tankar går i så himla lika banor som dina just nu! Alla ska ha så fina, fixade liv hela tiden, där man inte får ha dåliga dagar, man ska hela tiden visa någon inredningskatalogsfasad utåt. Vare sig det gäller hemmet, livsstilen, hur man mår osv. Men ibland måste man acceptera lite skit på mattan, ibland orkar man inte laga söndagsstek och alla orkar inte tänka på pensionen och att ha ett heltidsjobb dag ut och dag in. Folk glömmer att tänka inåt, att se vad som verkligen är viktigt. Vad spelar det för roll om huset är fläckfritt när man själv är ett tomt skal fyllt av ångest och tomhet pga att man aldrig gör något som faktiskt gör en glad?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s