Att prioritera hundarna framför människor

Jag har funderat allt mer över vilka val man gör här i livet. Livet är ju fullt av svåra val; valet av partner, valet att skaffa barn, bestämma sig över hur man vill bo och hur man vill leva, vad man ska ha för jobb, vad man ska göra på fritiden. Ibland blir man ju bara utmattad av att tänka på allt.

Jag erkänner att jag alltid varit lite av en ombytlig person. Det går snabbt i svängarna. Det leder lätt till en känsla av att man inte riktigt vet vem man är eller var man hör hemma. Det blir lätt att följa en impuls för att sedan inse att det inte riktigt var rätt väg. Men sånt är livet.

Mycket i mitt liv har ju varit kaos det senaste året. Jag har aldrig känt mig så vilsen och utsatt för ödets kraft. Men å andra sidan har jag hittat en drivkraft här i livet, lite som en kompass. Och det är hundarna. Det är som om de alltid tar ner mig på jorden, får mig att leva i nuet, och övertygar mig gång på gång om vad det är jag vill här i livet.

Nu står jag återigen inför något nytt, skaffa nytt boende, och i framtiden vill jag naturligtvis hitta en ny livskamrat i form av en snäll och ödmjuk kille. MEN, jag har blivit så otroligt övertygad om hur jag vill ha det att jag ibland tänker att den framtida killen kanske har lite höga krav på sig. För sanningen är den att jag alltid kommer att prioritera hundarna i den bemärkelsen att den som vill leva med mig måste också acceptera att mina hundar är min familj, och att mitt liv är mina hundar. Och som jag skrev i ett tidigare inlägg; när man har såna här hundar är det inte bara en hobby utan en hel livsstil. Och JA, jag kommer att skaffa fler hundar. Jag har redan bestämt mig för att det kommer att komma in en valp i det här hemmet i framtiden, när allt är i ordning.

Min pappa erbjöd mig att bo hos honom när vi säljer huset, men då kunde jag inte ha med mig hundarna. Min pappa har hjälpt mig huuur mycket som helst under den här tiden, även med att ta hand om hundarna, så jag kan inte direkt vara sur på honom (han är inte nån hundfantast direkt), MEN jag tackar bestämt nej. Jag kan inte bo där mina hundar inte kan bo. Så är det bara.

Och så fascineras jag över att jag i många situationer prioriterar hundarna framför andra människor. Vänner som inte gillar mina hundar har en tendens att blekna bort. Vänner som älskar mina hundar blir otroligt viktiga personer i mitt liv. I vissa personers ögon ter sig detta säkert galet och osunt. Men varför? Hundar ger mig så otroligt mycket mer glädje än många människor.

IMG_1406 (2)E

14 reaktioner till “Att prioritera hundarna framför människor

 1. Så bra skrivet, vi är måååånga som känner likadant för våra hundar! Det tråkiga är förstås att en del människor känner sig övergivna av oss, för de kan inte förstå hur hundar kan vara så viktiga för oss som brinner för dem. Men som du så klokt skriver, så handlar livet om att göra val hela tiden, att välja det som är viktigt för oss och som ger oss styrka och livsglädje.
  Du har en jättefin blogg med fantastiska foton som det var kul att titta på! 🙂

  Gilla

 2. Helt rätt! 😀
  Har förvisso bara en hund just nu, men jag vill ha fler och jag vill bo i hus. Känns väldigt knepigt, då min sambo inte vill varken det ena eller det andra just nu. Hoppas ju dock på att komma överens så vi hamnar i hus med hundgård och flera hundar. Ångrar just nu att jag inte skaffade hund tidigare, men å andra sidan kanske jag inte var mogen att ha hundansvar då. Bättre sent än aldrig.
  Men självklart sätts hunden framför människor! Och jag ser inget konstigt med det. Tråkigt när folk gnäller på att hunden alltid kommer först, men så är det.

  Hoppas ju på att du hittar ett bra boende snart, med vovvar! Och det finns nog en lika hundtokig karl som du där ute med! Det blir bra i slutet, å är det inte bra, då är det inte slut! 😉

  Gilla

 3. Å du sätter ord på mina tankar. Jag får dagligen höra ”det är annorlunda med barn, man älskar dom på ett annat sätt” fast vad vet folk om det? Jag vill i dagsläget inte ens ha barn och mina tre hundar betyder mer än allt för mig och de ÄR mina barn. ♡

  Gillad av 1 person

 4. Jag förstår dig helt och fullt. Hunden är en familjemedlem och man väljer inte bort sina barn om man har några och en ev ny partner inte vill ha barn så varför ska man välja bort hunden? De har ju inte heller valt oss utan vi dem och man har ju ett ansvar för dem. Människor som inte förstår det är inte värda någon större energi för mig, då tänker man nog ändå för olika för att kunna vara vänner. Lycka till med allt och fortsätt prioritera hundarna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s