Sol, hundlek (och bråk), hårdrock och makeover

Idag blåste en kall vind, men solen lyste starkt och skapade vårkänsla trots kylan. Efter frukost åkte jag och hundarna iväg till min kompis som erbjöd mig att hyra ett rum hos henne, så jag skulle dit och titta lite. Det är ett mysigt rum, med en altandörr ut till en liten balkong med en trappa ner till gården. Aldrig fel att ha nära ut.

Efter att ha fixat kaffe i en termos tog vi min bil och åkte till hundrastgården i närheten. Amy, Dia och Karak sprang runt och busade, och Bayley grävde mest. Efter ett tag kom det två andra hundar; en tik och en kastrerad hane. De busade väldigt fint allihop, det är mest Bayley som försvarar sina gropar när någon kommer för nära. Det finns två rastgårdar där vi var; en liten och en lite större. Vi var fört i den lilla då det var en massa hundar i den större. När de gick vi till den större hagen och hundarna sprang lyckliga runt i solen.

Tyvärr avslutades den härliga dagen av lite tumult då det kom två tjejer med varsin hund av någon kamphundstyp, den ena tik och den andra hane. Vi var ju i olika hagar, men deras hane for fram mot staketet och vrålade mot våra hundar, varpå Karak inte direkt var den som backade, så han blev provocerad och sprang fram och gormade tillbaka. Jag tog bort honom och vi försökte vara längre bort i den större hagen, men det slutade förstås med att de var framme vid stängslet och skällde på varandra igen, så då bestämde vi oss för att gå. Jag har verkligen inte fördomar mot ”kamphundar”, tvärtom brukar jag ofta försvara dem, och en av de sötaste hundarna är Saras amstaff Brookie. Men den här hanen hade en aggressivitet mot Karak som såg ut att betyda ungefär kom över på den här sidan och jag sliter dig i stycken. Och han triggade Karak på ett sätt som jag aldrig har sett någon hund göra tidigare. Lite ledsamt att se då jag ändå upplever Karak som hyfsat sansad, även om han kan låta mycket mot andra hundar. Men men, det bästa vi kunde göra i den situationen var att lämna platsen.

20160324_102046E20160324_102948E

Dia dricker ur min kompis mugg vilket var jättekul att se då hon inte har träffat henne så många gånger!

20160324_104551E20160324_103052E

Efter en härlig förmiddag ute i solen åkte vi hem och fortsatte att njuta här på gården. Sen fick jag ett ryck, satte på hårdrock och färgade håret mörkare. På gymnasiet var jag och syster svartrockare med svart hår, skinnjacka, nitar och allt det där. Även om klädseln har förändrats så är jag en hårdrockare till själen fortfarande, och det är ju lite klassiskt med makeovers när man blivit singel kanske, men det är inte helt dumt, hehe. Så nu känner jag mig som mig själv igen! Fast jag har ju varit mörkhårig i omgångar de senaste åren så det ligger ju nära till hands.

Så nu är det skärtorsdag och vi myser här hemma efter en vecka med aktiviteter i princip varje dag. Hundarna kan inte bestämma sig för om de ska vara inne eller ute, så de springer lite fram och tillbaka. Jag lyssnar på bra musik, dricker lättöl (var det enda som fanns hemma haha) och tycker faktiskt att tillvaron är helt ok.

Det finns en låt som heter Strip Me av Natasha Bedingfield som ger mig styrka. Den ger mig någon slags stolthet över att vara jag; och att det inte är det yttre som definierar oss. Att styrkan kommer inifrån. Under det senaste året har jag förlorat sååå mycket, min Mikael, mina drömmar, Wynee, gården, ett hem överhuvudtaget… Och ändå, jag går vidare. Jag funderar ofta kring hur allting går till, hur får jag ork? Jag tror att jag inser att det inte bara finns en väg att gå för varje människa. Att livet är fullt av möjligheter även när allting känns nattsvart. Och att jag på något sätt fortfarande har mig själv. Jag litar väl på att jag hittar en väg. Det är faktiskt helt fantastiskt, jag som i princip hela mitt liv har plågats av dålig självkänsla. Nu har jag kommit dit att jag litar på mig själv. Och det handlar inte om att ha skinn på näsan. Det handlar om att vara trygg i att våga visa sig sårbar och att lita på att man klarar det, att man kan bryta ihop och sedan gå vidare.

Everyday I fight for all my future somethings
A thousand little wars I have to choose between
I could spend a lifetime earning things I don’t need
That’s like chasing rainbows and coming home empty

And if you strip me, strip it all away
If you strip me, what would you find
If you strip me, strip it all away
I’ll be alright

Take what you want steal my pride
Build me up or cut me down to size
Shut me out but I’ll just scream
I’m only one voice in a million

But you ain’t taking that from me 

 

4 reaktioner till “Sol, hundlek (och bråk), hårdrock och makeover

 1. Glad påsk!

  Håller tummarna för dig att du får ngn ordning på ditt liv & boende.

  Jag har inget förtroende för sk kamphundar sedan både Mysan & Knutte höll på att bli ihjälbitna av en kamphund på nyårsafton. Den tog grepp över nacken på dem båda. Först Knutte & sedan Mysan .Att se hur den hunden bara skakade Knutte & Mysan, som de vore ett par vantar & se skräcken i Knuttes & Mysans ögon är inget jag vill uppleva igen.

  Med gemensamma krafter fick vi upp käftarna på kamphunden.
  Nä tack för kamphundar.
  Ägarinnan sa att kamphunden är så snäll så.

  Alla hundar var lösa i skogen. Kamphunden rörde inte Nelly. Knutte & Mysan är dvärgschnauzrar. Anklagade inte kamphundens ägare fört ngt då alla var lösa utan vi skildes åt som ”vänner”.

  Inte ens en halvnelson & knytnävsslag i huvudet på huden hjälpte, Det var otäckt att uppleva hur Knutte & Mysan var nära döden. Hunden kunde ha knäckt/bitit av nacken på dem.

  Tack & lov så överlevde båda, Knutte med öppet sår där huden var bortsliten & djupt jack efter huggtänderna, Mysan djupa jack efter huggtändernas.

  Knutte blev påverkad psykiskt efter händelsen. Mysan inte synligt. Vette kontaktades. Tack å lov såren är läkta. idag men det tog tid.

  Hur en sk kamphunds käftar är uppbyggda säger en del om rasen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s