Gemensam dragträning med däck och tankar om weight pulling

Eftersom jag fortfarande letar efter någon som kan hjälpa mig att reparera min cykel så har det inte blivit så mycket drag de senaste dagarna. Så idag gick jag ut och letade i ladan och hittade de gamla däcken till bilen. Så jag tog ut ett av däcken och tänkte att vi kunde ta en sväng med det, jag och hundarna. Fälgarna och allt satt ju på, så jag bestämde mig för att koppla alla tre till däcket plus att jag fäste en lina åt mig själv också.

När man drar lite tyngre saker ska man ju egentligen använda en så kallad WP-sele, men eftersom jag inte äger några, och att däcket ändå är relativt högt (jag fäste linan i fälgen på ovansidan), plus att jag själv skulle hjälpa till att dra så tänkte jag att det kunde gå bra ändå den här gången, och jag tyckte inte att det verkade tynga alltför mycket baktill på dem.

Så vi kämpade oss tillsammans genom en liten slinga. När det var plant eller sluttade nerför klarade hundarna galant av att dra däcket själva, men när det blev lite tyngre hjälpte jag till. Det var en rolig känsla av att dra allihop tillsammans, hundarna verkade bli peppade över att matte också var med och drog, däremot såg jag till att hålla mig bakom dem, för att få dem att dra självständigt. När vi kom tillbaka hade jag lust att göra high five med allihop (om de hade kunnat det). Jag håller på att lära Amy och Karak high five, så i framtiden kan vi använda det hehe.

Jag blev också sugen på att köra lite mer regelrätt weight pulling med Karak, han älskar ju att dra och han är en jävel på att ta i! Ska nog införskaffa en riktig wp-sele så kan vi komma igång lite, i alla fall så att han kan dra lite tyngre saker själv. Jag tror att han skulle kunna gilla det. Han är så fantastisk för man behöver inte ens peppa honom att dra, det är bara att säga kommandot så sätter han av i sporrsträck, även om det är tungt så ska han liksom framåt. Problemet med honom är snarare att det går för fort, och jag måste bromsa in honom då Amy och Dia inte riktigt har samma tempo. När jag drar med honom själv så går det fort kan jag säga, för då låter jag honom ”sträcka ut”. Därför känns det som om han skulle passa i en sport där han ensam får dra för fulla muggar.

IMG_1850 (2)EIMG_1849 (2)EIMG_1853 (2)E

2 reaktioner till “Gemensam dragträning med däck och tankar om weight pulling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s